ροή ειδήσεων

Απαράδεκτο! Ρόδος: 94χρονη κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα επειδή δεν πρόλαβε τη ρύθμιση



Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου θα εκδικαστεί την προσεχή Δευτέρα, η υπόθεση 94χρονης συμπατριώτισσάς μας η οποία είχε κάνει ρύθμιση για τις οφειλές της προς τη ΔΕΗ, όμως την έχασε επειδή δεν της ήρθε ο λογαριασμός, και πλέον κινδυνεύει να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα!


Η ηλικιωμένη γυναίκα η οποία αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα υγείας, αναγκάστηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να διασφαλίσει ότι η ΔΕΗ δεν θα προχωρήσει στη διακοπή της ηλεκτροδότησής της και παράλληλα ότι θα της επιτραπεί η συνέχιση των δόσεων που κατέβαλλε βάσει της ρύθμισης που είχε κάνει, για την εξόφληση του χρέους της!

Έτσι κατέθεσε το Σεπτέμβριο του 2018 αγωγή διά του δικηγόρου της κ. Ιωάννη Χριστοδούλου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων), ζητώντας παράλληλα την έκδοση προσωρινής απόφασης.

Το δικαστήριο πράγματι έκανε δεκτό το αίτημα της ηλικιωμένης για την προσωρινή διαταγή και με αυτήν απαγορεύει στη ΔΕΗ να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι της 94χρονης και όρισε την συζήτηση της κύριας αίτησης των ασφαλιστικών για τις 14 Ιανουαρίου 2019.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε, η 94χρονη διαμένει στην πόλη της Ρόδου και τα μόνα εισοδήματά της είναι τα 500 ευρώ που λαμβάνει από τη σύνταξή της. Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει αλλά και το μικρό εισόδημά της είχαν ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν οφειλές ύψους περίπου 8.500 ευρώ από ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος, τις οποίες και τον Μάρτιο του 2017 ρύθμισε σε 48 δόσεις.


Η ηλικιωμένη γυναίκα φρόντιζε κάθε μήνα να καταβάλλει κανονικά το ποσό της δόσης ενώ εξοφλούσε και εμπρόθεσμα τους τρέχοντες λογαριασμούς. Όλα αυτά έως τον Ιούλιο του 2018 οπότε και η 94χρονη κατέβαλλε κανονικά το ποσό της δόσης που της αναλογεί για τη ρύθμιση, όμως τα χρήματα αυτά ενσωματώθηκαν για την πληρωμή του τρέχοντος λογαριασμού, τον οποίο όμως ουδέποτε η ηλικιωμένη γυναίκα είχε λάβει!

Ο δε τρέχων λογαριασμός τον οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει στα χέρια της η 94χρονη, ανερχόταν στο ποσό των περίπου 200 ευρώ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ρύθμισή της!

Ακόμα όμως και τότε η ηλικιωμένη γυναίκα ζήτησε από τη ΔΕΗ να καταβάλλει τις δύο των δύο τελευταίων μηνών προκειμένου να συνεχίσει να ισχύει αυτή, όμως η επιχείρηση δεν το δέχεται. Αντί αυτού της ζητάει να καταβάλλει περισσότερα από 4000 ευρώ και να της ρυθμίσει μόνο το υπόλοιπο ποσό των 2.180 ευρώ.

Η 94χρονη αναφέρει στην αίτηση της πως αυτή η λύση είναι εντελώς ανέφικτη για την οικονομική της κατάσταση και πως έτσι κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να της διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Κάτι τέτοιο όμως θα διαμόρφωνε αφόρητες συνθήκες για τη διαβίωση της αφού δεν θα είχε θέρμανση για να ζεσταθεί, δεν θα μπορούσε να μαγειρέψει αλλά ούτε καν να δει λίγη τηλεόραση που είναι και η μοναδική της διασκέδαση!

Η 94χρονη ζητά λοιπόν από το δικαστήριο να διαταχθεί η ΔΕΗ ώστε να αποδεχτεί την καταβολή του ποσού των δόσεων της ρύθμισης που είχε κάνει καθώς και την εξόφληση όλων των τρέχοντων λογαριασμών και να μην προβεί σε διακοπή της ηλεκτροδότησης του σπιτιού της μέχρι την οριστική επίλυση της υπόθεσης και την έκδοση τελεσίδικης απόφασης.

Την υπόθεση για λογαριασμό της ΔΕΗ χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Γιώργος Μαυρομάτης.
dikaiologitika.gr
Πηγή: rodiaki

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *