ροή ειδήσεων

«Μαζί και στο Σπίτι»



Με αφορμή την παρουσίαση της νέας δράσης του συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι., που αφορά

το νέο πρόγραμμα «Μαζί και στο Σπίτι» το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών και την ψυχοκοινωνική υποστήριξή τους στο οικείο περιβάλλον τους, ο σύλλογός μας θέλει να μιμηθεί και να υιοθετήσει με θαυμασμό

το σημαντικό αυτό πρόγραμμα-λειτούργημα και στο νησί της Ρόδου.

Με το νέο πρόγραμμα Μαζί και το ΣΠΙΤΙ θέλουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τόσο του ασθενή με καρκίνο αλλά και της οικογένειάς του με την ψυχοκοινωνική κάλυψη στο οικείο περιβάλλον τους. Αυτή η κατ’οίκον υποστήριξη έρχεται πάντα σε συνέχεια της νοσοκομειακής περίθαλψης, βοηθώντας τους ασθενείς να αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα συμπτώματα της νόσου. Το Μαζί και στο ΣΠΙΤΙ απευθύνεται τόσο στους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου όσο και σε ασθενείς που βρίσκονται σε φάση αποθεραπείας. Εξατομικεύουμε τις υπηρεσίες μας στις ανάγκες τους. Οι κοινωνικοί λειτουργοί ενημερώνουν την οικογένεια για τα δικαιώματα του ασθενούς, τις κοινωνικές παροχές και τα επιδόματα, όπως και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν. Επιπλέον, παρέχονται συνεδρίες με ψυχολόγο κατ’ οίκον, προκειμένου ο ασθενής

να αποδεχθεί τη νέα πραγματικότητα, να ανακτήσει τις εσωτερικές του δυνάμεις και

την αυτοπεποίθησή του. Οι ίδιοι αλλά και οι συγγενείς τους μπορούν να ενταχθούν και στις συναντήσεις των ομάδων ψυχοκοινωνικής στήριξης που πραγματοποιούνται στους χώρους του συλλόγου μας. Οι ασθενείς τελικού σταδίου έχουν, βέβαια, προτεραιότητα, δεδομένου ότι στην Ελλάδα, σε αντίθεση με το εξωτερικό, καμία δομή δεν αναλαμβάνει τη φροντίδα τους.

Το παραπάνω πρόγραμμα δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς πόρους δωρεάς(καθότι δεν στηρίζεται ούτε από κρατικά αλλά ούτε από ευρωπαϊκά κονδύλια ), που σύμφωνα με υπολογισμούς του Κ.Ε.Φ.Ι, που είδη λειτουργεί πιλοτικά ένα έτος, ανέρχεται στα 30,000ευρώ. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται οι μισθοί ενός έτους του κοινωνικού λειτουργού και του ψυχολόγου, τα έξοδα μεταφοράς αυτών με τα Μ.Μ.Μ ή ΙΧ, καθώς και όλοι οι νόμιμες και φορολογικές καταβολές στον κρατικό φορέα, ΙΚΑ κλπ.

Θα παρακαλούσαμε λοιπόν για μια συνάντηση, ώστε αρχικά να θέσουμε αναλυτικότερα το θέμα αυτό, και εν συνεχεία, εφόσον είναι δυνατόν, την πολύτιμη βοήθειά σας, ώστε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα «Μαζί και στο Σπίτι» και στο νησί της Ρόδου.

Με εκτίμηση,



Η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ρόδου

Μαρία Κριτικού

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *