ροή ειδήσεων

Ντροπή: Ιερέας «έδιωξε» κουμπαρά του «Χαμόγελου του Παιδιού» από εκκλησία

ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΚΗΔΕΙΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥ



Μια σοβαρή καταγγελία, σε βάρος ιερωμένου ναού της Κηπούπολης, έφερε στο φως το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε το «Χαμόγελο», όλα εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια μιας κηδείας, που τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κηπούπολη. Οι συγγενείς ανέφεραν στο «Χαμόγελο» ότι αντί στεφάνων, επιθυμία τους ήταν να τοποθετήσουν έναν ειδικό κουμπαρά του Συλλόγου, προκειμένου να μαζέψουν χρήματα.


Οι συγγενείς έλαβαν τον σφραγισμένο κουμπαρά από το «Χαμόγελο» όμως κατά τη διάρκεια της κηδείας τίποτα δεν κύλησε όπως περίμεναν.

Οπως ανέφεραν στην επιστολή - καταγγελία τους, ο κουμπαράς τοποθετήθηκε στην είσοδο του ναού -μια αρκετά συνηθισμένη πρακτική σε κηδείες- «για να μπορεί να όποιος θέλει να προσφέρει».


Κατά τη διάρκεια της τελετής όμως, σημειώνουν, «κάποιος "πάτερ Χρήστος" με φωνές και άσχημο τρόπο μας ζήτησε να πάρουμε τον κουμπαρά και μας απαγόρευσε να τον τοποθετήσουμε ακόμα και έξω από το ναό, λέγοντάς μας ότι έπρεπε να έχουμε πάρει άδεια από την Μητρόπολη».

Οι συγγενείς, στη συνέχεια, τονίζουν:


«Στην παράκληση μας να σεβαστεί το μυστήριο και την επιθυμία των συγγενών οι οποίοι ήταν και εθελοντές στην εκκλησία αυτός δεν σταμάτησε και συνέχισε να φωνάζει με συμπεριφορά ανάρμοστη για ιερέα. Έκανα την αναφορά μου για το συμβάν στον μητροπολίτη (σ.σ. ενδεχομένως εννοεί τον αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο) της περιοχής μας πάτερ Νικόδημο και το καταγγέλλω και σε σας έτσι ώστε να πράξετε αναλόγως για να μην ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό».

Σε ανακοίνωσή του, το «Χαμόγελο του Παιδιού» υπογραμμίζει:

«Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Με μεγάλη μας απογοήτευση διαπιστώνουμε καθημερινά την απαγόρευση τοποθέτησης των κουμπαράδων μας, ακόμα και στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών. Ενώ οι οικογένειες μας τιμούν και επιλέγουν να στηρίξουν το έργο μας τοποθετώντας έναν κουμπαρά αντί στεφάνου, κάποιοι ιερείς το απαγορεύουν με διάφορες προφάσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δωρεές που συγκεντρώνονται στους κουμπαράδες μας καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας που στηρίζει "Το Χαμόγελο του Παιδιού" πανελλαδικά. Να σημειώσουμε ότι το α’ εξάμηνο του 2018 το εξειδικευμένο προσωπικό του οργανισμού μας βρέθηκε δίπλα σε 15.293 παιδιά προσφέροντας δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες».

iefimerida.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *