ροή ειδήσεων

Στρατηγός Κωσταράκος: Έγκλημα η υπουργοποίηση Αποστολάκη



Ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος συγκρίνει την επιλογή Αποστολάκη από τον πρωθυπουργό με τον διορισμό του Χουλούσι Ακάρ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.


Με παρέμβαση του ο στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος τάσσεται εναντίον της υπουργοποίησης του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη.

«Διαφεύγει όμως από τον κ. Τσίπρα, και αυτό φάνηκε από την συζήτηση σήμερα στην Βουλή, ότι με τον τρόπο αυτό οι κ. Τσίπρας, Καμμένος και Αποστολάκης τελικά ενέπλεξαν στον πολιτικό ελιγμό επιβίωσής τους τις ΕΔ, δίνοντας τους ρόλο στην πολιτική σκακιέρα. Δεν είναι θέμα εθνικής ομοψυχίας, εθνικής Άμυνας ή θέμα του Ναυάρχου Αποστολάκη μέχρι να υπουργοποιηθεί. Είναι απόλυτη και ξεκάθαρη μικροπολιτική επιλογή της Κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των πολιτικών της στόχων. Τίποτα περισσότερο. Και αυτό είναι και το μεγαλύτερο λάθος ή για μερικούς έγκλημα», έγραψε στο Facebook ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Συνέκρινε, μεταξύ άλλων, την επιλογή Αποστολάκη από τον πρωθυπουργό με την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να διορίσει στην θέση του υπουργού Άμυνας τον πρώην ΑΓΕΕΘΑ της Τουρκίας, στρατηγό Χουλούσι Ακάρ.
«Ο πρωτοφανής αυτός ελιγμός, που παραβιάζει κατάφωρα την αρχή του πολιτικού ελέγχου των ΕΔ, ενός από τους θεμελιώδεις πυλώνες της δημοκρατίας, συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αντιθέτως συνηθίζεται σε καθεστώτα με αντιδιαμετρικά διαφορετική αντίληψη περί δημοκρατίας, όπως για παράδειγμα η γειτονική μας Τουρκία (οι σημερινές ανακοινώσεις των Τούρκων ότι ο κ. Τσίπρας μιμείται στις επιλογές του τον κ. Ερντογάν, ο οποίος όρισε ως Υπουργό Άμυνας τον πρώην ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγό Ακάρ, μάλλον δεν πρέπει να κάνουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργό να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι). Γιατί όμως προτιμήθηκε ο ελιγμός αυτός;» αναρωτήθηκε Μιχάλης Κωσταράκος.



Πηγή: http://www.skai.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/1/19 11:07

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΕ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΙ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *