ροή ειδήσεων

Νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Α/ΓΕΕΘΑ Αποστολάκης



Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση, με αποχώρηση Πάνου Καμμένου από την θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και την αντικατάστασή του από τον Α/ΓΕΕΘΑ Αποστολάκη.

Αποχωρώντας από το Μαξίμου, έπειτα από το τετ-α-τετ με τον Πάνο Καμμένο, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθύνθηκε στον ΥΕΘΑ ευχαριστώντας τον για την συνεργασία αυτά τα 4 χρόνια, παρά τις ιδεολογικές διαφορές.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι του ζήτησε "καθαρές κουβέντες" με τον Καμμένο να ανταποκρίνεται πως θα παραιτηθεί από Υπουργός Άμυνας και των στελεχών των ΑΝΕΛ, με τον Πρωθυπουργό να την κάνει δεκτή, όπως και όποια άλλη παραίτηση τεθεί επί της κρίσεώς του.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι στόχος του, είναι να εξασφαλιστεί η ηγετική θέση της χώρας στα Βαλκάνια, με σαφή ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και πως μπροστά στο εθνικό όφελος, εθνικό συμφέρον και εθνικό στόχο δεν πρόκειται να δειλιάσει ο Πρωθυπουργός.

Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι στη θέση του Υπουργού Άμυνας θα ορκιστεί ο μέχρι τώρα Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, με τον Τσίπρα να διευκρινίζει πως στέλνει σαφές μήνυμα πως έτσι προστατεύεται ο ευαίσθητος τομέας της Εθνικής Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων .

"Έχω ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής ότι θα ζητήσω ανανέωση της εμπιστοσύνης ώστε η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη θητεία της τον Οκτώβριο του '19. Στις κρίσιμες στιγμές ο καθένας μας αναλαμβάνει την ευθύνη του. Το Σύνταγμα μου δίνει τη δυνατότητα, δεν το έκανα το '15, δεν θα το κάνω ούτε τώρα: θα ζητήσω την εμπιστοσύνη της Βουλής για να προχωρήσω τις τομές που απαιτούνται. Και ο καθείς τις ευθύνες του", κατέληξε στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *