ροή ειδήσεων

«Διαζύγιο» από το… κόμμα του παίρνει ο Καμμένος: Μένει με δύο βουλευτές – Ακολουθεί ο χωρισμός από τον Τσίπρα



Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στους ΑΝΕΛ, καθώς ο Πάνος Καμμένος, φαίνεται πως πριν από το διαζύγιό του με τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίζει με τους περισσότερους βουλευτές του.

Φθάνοντας σιγά σιγά στο τέλος της συγκατοίκησης στο Μαξίμου, εγκλωβισμένος στην παλινδρομική πολιτική του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος έχει πλέον δύο άμεσες επιδιώξεις για τις επόμενες ώρες.

Η πρώτη είναι μια συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Επιδιώκει μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ίσως και αυριο, πάντως, πριν από την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ που έχει οριστεί για την Τετάρτη. Ο Πάνος Καμμένος, εξοργίστηκε με την μυστική συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Παπαχριστόπουλο, κάτι που θεώρησε ως αποστασία και που θα θέσει και πάλι στον πρωθυπουργό, ζητώντας του επαναβεβαίωση ότι δεν θα «κλέψει» και άλλους βουλευτές του. Να σημειωθεί ότι οι δύο συγκυβερνήτες επικοινωνούν μόνο μέσω e-mail από τον περασμένη συνάντησή τους στην Λέσχη Αξιωματικών όπου υπέγραψαν εκεχειρία έως τον Μάρτιο.

Η δεύτερη επιδίωξη του Πάνου Καμμένου, αφορά το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, που αριθμεί 7 βουλευτές, στην συνεδρίαση της Τετάρτης. Εκεί θα ξεκαθαρίσει ποιοι μένουν μαζί του και ποιοι αποχωρούν.


Ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με τα στελέχη του «Δεν είναι δυνατόν να δαγκώνεις το χέρι που σε ταϊζει» έλεγαν στελέχη του με νόημα, καθώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ φαίνεται να μένει μόνο με δύο στελέχη του, τον βουλευτή κ. Κατσίκη και την υφυπουργό κα Κόλλια Τσαρουχά.
Κουίκ, Χρυσοβελώνη και Παπαχριστόπουλος κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση από τον πρόεδρο τους, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να κινείται και η κα Κουντουρά, η οποία σε αντίθεση με τους προηγούμενους δεν έχει κάνει δηλώσεις για να ανοίξει τα χαρτιά της. Επίσης, επίσημη τοποθέτηση δεν υπάρχει και από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή των ΑΝΕΛ, Βασίλη Κόκκαλη.

Συγκεκριμένα ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος έχει δηλώσει πως θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα στηρίξει την κυβέρνηση (ακόμη και στην περίπτωση που υλοποιήσει τη δέσμευση ότι θα παραδώσει την έδρα του, επόμενος στη λίστα είναι ο Τέρενς Κουίκ με ότι αυτό συνεπάγεται).

Η υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε το πρωί ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση και δεν θα αποχωρήσει. Βουλευτής η ίδια δεν είναι, όμως έχει τοποθετηθεί σε θέση υφυπουργού ως στέλεχος των ΑΝΕΛ που δηλώνει μάλιστα ότι οι βουλευτές και οι υπουργοί δεν είναι… βαλίτσες για να… αποσύρονται. «Θέλω να μελετήσω το κείμενο της συγκεκριμένης συμφωνίας και στη συνέχεια και εγώ θα πάρω τις αποφάσεις μου, όπως και καθένας από εμάς. Αυτό που εγώ έχω να πω και που πραγματικά εύχομαι είναι το έργο αυτής της κυβέρνησης πρέπει να συνεχιστεί και πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη της τετραετίας και βεβαίως να δοθεί και άλλη μία τετραετία σε αυτή την κυβέρνηση».

Από την πλευρά του ο Κ. Ζουράρις τάσσεται κατά της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά δεν δηλώνει πως θα την καταψηφίσει. Μάλιστα σημειώνει πως δεν θέλει να πέσει αυτή η κυβέρνηση και θα την στηρίξει. Ο κ. Ζουράρις αντιπρόεδρος της Βουλής σήμερα είναι βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *