ροή ειδήσεων

Παρέμβαση του Στράτου Καρίκη στην Αρχαιολογική Υπηρεσία για να ξεμπλοκάρει η μεγάλη επένδυση στην περιοχή της Κρητηνίας.



Ηχηρή παρέμβαση από τον υπ. Δήμαρχο Ρόδου Στράτο Καρίκη για το ζήτημα της μεγάλης επένδυσης με την κατασκευή υποδομών ανάπτυξης τουρισμού υγείας στην Κρητηνία, που έχει μπλοκαριστεί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Ο Στράτος Καρίκης ζητά από την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου να οριοθετήσει την αρχαιολογική ζώνη, προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει η επένδυση.

Όπως είναι γνωστό, η επένδυση αφορά στην κατασκευή μεγάλης μονάδας στην περιοχή Άμαρτος Κρητηνίας που περιλαμβάνει ξενοδοχείο, κέντρο αποκατάστασης, συνεδριακό κέντρο, καταστήματα, χώρους αναψυχής και μικρή μαρίνα.

Όπως τονίζει ο κ. Καρίκης στην παρέμβαση του προς την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Μιχαηλίδου, πρέπει άμεσα να οριοθετηθεί ο αρχαιολογικός χώρος για να μπορεί να προχωρήσει η μεγάλη αυτή επένδυση. Προειδοποιεί ότι ενδεχόμενη καθυστέρηση ενδέχεται να ματαιώσει το εγχείρημα που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση σε όλη την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αταβύρου, που μέχρι σήμερα δεν ήταν στο χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης στο νησί.

Σε δήλωση του, ο Στράτος Καρίκης αναφέρει:

« Η περιοχή της Κρητηνίας , μέσα από αυτή την επένδυση, μπορεί να μπει στο χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης. Το πιο σημαντικό είναι ότι η συγκεκριμένη επένδυση δείχνει ένα διαφορετικό δρόμο από το all inclusive, απευθύνεται σε επισκέπτες υψηλού εισοδήματος και αναπτύσσει μια εναλλακτική μορφή τουρισμού, όπως ο τουρισμός υγείας. Τα οφέλη για όλα χωριά της Δ.Ε Αταβύρου θα είναι μεγάλα και ο στόχος της παρέμβασης μου είναι να πιεστεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία να οριοθετήσει το χώρο για να ξεμπλοκάρει αυτή η τόσο σημαντική επένδυση.

Ο Δήμος δεν μπορεί να μένει θεατής και αδιάφορος απέναντι σε σοβαρές επενδυτικές προσπάθειες, που δίνουν ξεχωριστή δυναμική στο νησί μας και αναπτυξιακή ελπίδα και προοπτική στην περιοχή της Κρητηνίας και της Δ.Ε Αταβύρου.

Η δική μου δέσμευση είναι ότι ως Δήμαρχος θα δημιουργήσω γραφείο μιας στάσης στο Δήμο Ρόδου για την διευκόλυνση επιχειρηματικών και επενδυτικών πρωτοβουλιών στο νησί αλλά και συνδρομής στην άρση των εμποδίων από άλλες υπηρεσίες.»





Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *