ροή ειδήσεων

Το μεγαλύτερο σε έκταση ενεργειακό έργο της χώρας, ξεκινά στη Ρόδο



Υπογράφηκε η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού και δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για τη χρήση εφαρμογών Smart Cities.

Τη μεγαλύτερη σε μέγεθος σύμβαση ενεργειακής απόδοσης και στρατηγικής σημασίας που έχει υπογραφεί ποτέ σε επίπεδο χώρας και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, με 100% χρηματοδότηση και ανάληψη ρίσκου από τον ιδιωτικό τομέα (με σύμβαση παραχώρησης), υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ρόδου Χατζηδιάκος Φώτης και οι εκπρόσωποι των εταιριών ΟΤΕ, Μπρέγιαννης Αλέξανδρος, “ΓΚΛΟΜΠΙΛΕΝΤ Μπακανδρέας Παναγιώτης , και εκπρόσωπος της εταιρίας Stirixis, Βρούχος Κώστας.

Με αυτό έργο ο δήμος Ρόδου εισέρχεται στην εποχή των έξυπνων πόλεων που αξιοποιούν τα μέσα της τεχνολογίας για να δώσουν καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους πολίτες, αφού πέρα από το ενεργειακά και χρηματοοικονομικά οφέλη του δήμου και λειτουργικά για τους πολίτες, διαμορφώνεται και παρέχεται η τεχνολογική υποδομή που θα χρειαστεί το νησί τα επόμενα χρόνια για να αναπτυχθούν και άλλες έξυπνες υπηρεσίες.

Αναλυτικότερα πρόκειται για το έργο: «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων και εφαρμογές Smart Cities, με εξοικονόμηση ενέργειας, στο Δήμο Ρόδου», που θα εφαρμοστεί στο αστικό οδικό δίκτυο του νησιού, με εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας 76,11%, με την εγκατάσταση 30.400 λαμπτήρων τύπου LED και όφελος 12ετίας -όπως ορίζει η σύμβαση- με προβλεπόμενο οικονομικό όφελος για το δήμο που ανέρχεται στο ποσό των 11 εκατ. 150 χιλιάδες ευρώ συνολικά. Η διάρκεια ολοκλήρωσης του έργου ανέρχεται στους 12 μήνες.

Παράλληλα η πλατφόρμα που θα διαθέσει ο ανάδοχος για την διαχείριση του οδοφωτισμού, θα δίνει τη δυνατότητα συνεχούς παρακολούθησης επί 24ώρες σε πραγματικό χρόνο και θα επιτρέπει την παρέμβαση σε άμεσο χρόνο για την αποκατάσταση κάθε βλάβης, με ανώτατο χρονικό όριο αντιμετώπισής της, τις 72 ώρες.

Με το έργο αυτό, ο Δήμος Ρόδου θα βγει πολλαπλά ωφελούμενος, καθώς πέρα από το ό,τι θα εξοικονομήσει ένα σεβαστό ποσό χρημάτων που δαπανά για την ανάγκες προμήθειας και εγκατάστασης φωτιστικών σωμάτων στο σύνολο του νησιού για τις ανάγκες κάλυψης του δημοτικού φωτισμού, επιπλέον θα διασφαλίσει χρήματα από αυτά που θα του καταβάλλει ο ανάδοχος – τα οποία θα αποτρέψουν ενδεχόμενη ανάγκη αύξησης των δημοτικών τελών- και επιπλέον θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας (εκπομπές ρύπων) έως το 2030 ικανοποιώντας και την ανάγκη για μια σύγχρονη, αξιόπιστη και αποτελεσματική αναβάθμιση των υποδομών του.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 25.179.312,92 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και η χρηματοδότηση γίνεται από την ανάδοχο ένωση.





Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *