ροή ειδήσεων

Επεκτείνει τις έρευνες για Φ.Α η Τουρκία σε Α.Μεσόγειο (ΧΑΡΤΗΣ)



Νέα Navtex εξέδωσε η Τουρκία για την ανατ. Μεσόγειο με την οποία επεκτείνει τις περιοχές έρευνας και γεωτρήσεων για φυσικό αέριο στα νότια του Καστελόριζου και στα ανατολικά της Ρόδου. Το γεγονός αυτό όμως, σύμφωνα με τη φιλο-κυβερνητική εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’ και τα υπόλοιπα ΜΜΕ που την αναπαράγουν, δημιούργησε νέα ανησυχία στην Ελλάδα.

«Το ερευνητικό ‘Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά’ με τη συνοδεία των πολεμικών πλοίων Tanux-1 και Apollo Moon ξεκίνησε τις έρευνες στην τουρκική υφαλοκρηπίδα ενάντια στην κατοχική πολιτική της Ελλάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά το τουρκικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα στην Κωνσταντινούπολη Το Μπαρμπαρός αφού ερεύνησε για 3 ημέρες –σύμφωνα με τη νέα navtex- στις εν λόγω περιοχές, θα επιστρέψει στην κατεχόμενη Μόρφου. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, εξαιτίας των παρενοχλήσεων από τις ελληνικές φρεγάτες για ένα διάστημα και λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, το Μπαρμπαρός δεν μπόρεσε να διεξάγει έρευνες υπό κανονικές συνθήκες και επομένως θα προχωρήσει σε έρευνες στα δυτικά της Μόρφου υπό τη συνοδεία φρεγατών και κορβέτων του τουρκικού ναυτικού.
Βέβαια, θα αξιολογηθούν και πάλι όλα τα στοιχεία που περισυνελέχθησαν από τις συγκεκριμένες περιοχές της navtex και στη συνέχεια το Μπαρμπαρός θα διεξάγει έρευνες σε μία ακόμη πιο ευρεία περιοχή επί της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην ανατ. Μεσόγειο, όπως αναφέρεται.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’ τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν οι νέες περιοχές στις οποίες θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις ο ‘Πορθητής’ και το άλλο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία το ‘Deep Sea Metro I’, όταν αυτό καταφτάσει στη Μεσόγειο.

Οι περιοχές που χαρακτηρίζονται ως τουρκική υφαλοκρηπίδα στη νέα navtex, η έναρξη ισχύος της οποίας συνέπεσε με την εορτή των Θεοφανίων στην Ελλάδα (6 Ιανουαρίου) σχολιάστηκε ευρέως –αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ- από τον ελληνικό τύπο και την κυβέρνηση.

Ο χάρτης της νέας τουρκικής navtex από την εφημερίδα Star


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *