επικαιρότητα

Γυμνασίο Γενναδίου: Επίσκεψη στην Κροατία για το πρόγραμμα Erasmus+ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ με μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς στα πλαίσια σχεδίου ERASMUS+ ΚΑ229 «Raising Responsible Citizens” με κωδικό 2018-1-HR01- KA229-047413

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος συνεργασίας μεταξύ σχολείων, του ERASMUS+, το σχολείο μας το ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ ΡΟΔΟΥ επισκέφτηκε την ΚΡΟΑΤΙΑ και συγκεκριμένα το σχολείο Srednja škola Ban Josip Jelačić στην πόλη ZAPRESIC, από τις 26 έως τις 30 Νοεμβρίου 2018, για να συμμετάσχει στην πρώτη συνάντηση του προγράμματος με τίτλο “Raising Responsible Citizens: EU and Environmentally Friendly Young Citizens”.


Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, την Τουρκία, την Πορτογαλία, την Πολωνία και την Κροατία, που είναι και η διοργανώτρια χώρα.

Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τρεις μαθητές του Λυκείου: την ΚΑΠΑΙ ΓΚΡΕΤΑ, τον ΚΑΣΑΠΙ ΜΑΡΙΟ και την ΜΕΤΑ ΣΑΡΑ της Γ΄ τάξης του ΛΥΚΕΙΟΥ. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, κα ΜΑΡΙΑ ΜΥΡΙΛΛΑ, κ. ΡΑΦΑΗΛ ΣΙΔΕΡΗΣ, κα ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ και κ. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.

Οι μαθητές, τρεις από κάθε χώρα, φιλοξενήθηκαν από τους ΚΡΟΑΤΕΣ συμμαθητές τους, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, επεξεργάστηκαν θέματα σχετικά με τον ενεργό πολίτη και μαθητή αλλά και το περιβάλλον, την οικολογία και την πολυπολιτισμικότητα. Συμμετείχαν σε εργαστήρια κεραμικής, ανέπτυξαν εφαρμογές μέσω Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, όπως τα QR Codes, αντάλλαξαν ιδέες, απόψεις και φιλίες. Παρουσίασαν τις εργασίες τους που αφορούσαν την Ελλάδα, τη Ρόδο, το σχολείο, τα μαθήματα Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και τη χρήση ψηφιακών συσκευών. Επίσης επισκέφτηκαν το Zagreb, όπου κάνανε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι που τους έδωσε τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την πόλη με πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο.Μοναδικές είναι οι εικόνες όλων μας, από την επίσκεψή στο Εθνικό Πάρκο των λιμνών Plitvice, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.Οι μαθητές οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από το εκπαιδευτικό και το πολιτιστικό πρόγραμμα που παρακολούθησαν καθώς ενημερώθηκαν για ένα τελείως διαφορετικό σχολικό σύστημα και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπαιδευτικούς από άλλα σχολεία. Διαπίστωσαν στην πράξη πως λειτουργεί το σχολείο αλλά και πως διεξάγεται η μάθηση σε άλλες χώρες. Έγινε ειδικά αναφορά στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των μαθητών στο σχολικό χώρο σε σχέση με την υποστήριξη του ενεργού πολίτη και τη ψηφιακή πολιτότητα.

Από τις 18 έως τις 22 ΜΑΡΤΙΟΥ του 2019 το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ, θα φιλοξενήσει τα άλλα τέσσερα σχολεία που συμμετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα, και θα διοργανώσουμε με τη σειρά μας αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Για τις ανάγκες του σχεδίου έχει δημιουργηθεί ανοικτή ομάδα στο Etwinning

και σελίδα στο FacebookΘα ήταν μεγάλη χαρά να μας ακολουθήσετε για να μαθαίνετε τα νέα μας

Από το Γυμνάσιο Γενναδίου, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο ERASMUS+

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΚΑΒΑΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

alfavita.gr

Σχόλια

S M S

Αν εμείς πανηγυρίζουμε και το festival of speed...
στην γειτονική χώρα που πήραν το παγκόσμιο Ράλι WRC;;;

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης