ροή ειδήσεων

O Καμμένος, τα εξοπλιστικά, ο «Χριστιανός» κι ένα σκάνδαλο για το οποίο κανείς δε μιλά



Ομοβροντία κατά του υπουργού Αμυνας που έφερε παράνομα στη Βουλή την τροπολογία για τα αντισταθμιστικά και καταγγελίες από τον Αδωνι Γεωργιάδη για «φίλους» του υπουργού που θα πάρουν τις δουλειές της Lockheed Martin

Σοβαρά ερωτήματα για την τροπολογία για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα με αφορμή τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ που κάποτε τα καταδίκαζε μετά βδελυγμίας, τέθηκαν στη Βουλή. Ειδικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αντιπροέδρου της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη, ειπώθηκαν πράγματα που δείχνουν ότι ο υπουργός Αμυνας εν κρυπτώ προσπαθεί να περάσει μια τροπολογία που επί της ουσίας δεν γνώριζε άλλος στην κυβέρνηση.


Στη Βουλή, ακόμη και μετά την άτακτη υποχώρηση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος μετέφερε τη συζήτηση για την Παρασκευή βάζοντας μπροστά τους εργαζόμενους στην ΕΑΒ γιατί αυτοί θα ωφεληθούν, συζητούν για ένα σκάνδαλο για το οποίο επικρατεί ένοχη σιωπή στην κυβέρνηση.

Το πρώτο βασικό ζήτημα που τέθηκε είναι ότι ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε πως ο Πάνος Καμμένος με τη δικαιολογία ότι ήταν στο γάμο της κόρης του εμίρη του Ντουμπάι απέφυγε να συζητήσει το θέμα των ΑΩ στην αρμόδια επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής.



Καταγγέλθηκε ότι η σύμβαση του 2005 για τα F-16 αναφερόταν σε πενταετή παράταση κι όχι σε 15ετή όπως ισχυρίστηκε ο Πάνος Καμμένος και ζήτησε από τον υπουργό να καταθέσει το έγγραφο που αναφέρεται σε 15ετή παράταση, αλλιώς λέει ψέματα.

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να επιτρέψουν τέτοια ατιμία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ωστόσο, οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μίλησε για τους εργολάβους – συνέταιρους της Lockheed Martin που θα πάρουν τις δουλειές στην Ελλάδα με τα αντισταθμιστικά ωφελήματα. Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι θα κερδίσει η ΕΑΒ από αυτή τη δουλειά και οι εργαζόμενοι.

Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε ότι θα ωφεληθούν εργολάβοι – φίλοι του υπουργού με τους οποίος φωτογραφίζεται κατά καιρούς, νομίμως σε εκθέσεις στο εξωτερικό.

«Ξέρουμε με ποιους συνεργάζεται η Lockheed Martin στην Ελλάδα, άρα ξέρουμε και ποιος θα πάρει τα λεφτά», είπε ο κ. Γεωργιάδης ρωτώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν ξέρετε τον λεγόμενο Χριστιανό;»Ο Πάνος Καμμένος στη ρουλέτα του Λονδίνου

Οι εταιρείες που συνεργάζεται η αμερικανική εταιρεία στην Ελλάδα είναι γνωστές με τον υπουργό Αμυνας να ζητά από τον κ. Γεωργιάδη να πει τα ονόματα.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν μπορεί στην Ολομέλεια να αναφέρει ονόματα και στην επιτροπή εξοπλισμών που είναι μυστικά τα πρακτικά θα πει τα πάντα.
Ο «Χριστιανός» και ο Ντένης Πλέσσας

Ωστόσο, στο παρελθόν υπήρξαν δημοσιεύματα τα οποία αναφερόταν στους ανθρώπους της αμερικανικής εταιρείας Lockheed Martin που κατασκευάζει τα F-16.

Για παράδειγμα, όλοι γνωρίζουν ότι ο λεγόμενος «Χριστιανός» είναι ο Κρίστιαν Χατζημηνάς που θεωρείται μετρ των εξοπλιστικών και των αντισταθμιστικών.

Όπως ανέφερε το Βήμα της Κυριακής στις 2 του περασμένου Ιουνίου: «Ως υποκατασκευαστής του προγράμματος για την αναβάθμιση των F-16 εμφανίζεται η ΕΑΒ, η οποία με τη σειρά της ορίζει άλλες εταιρείες ως υποκατασκευαστές, όπως η ISI του Κρίστιαν Χατζημηνά και η Intracom του Ντίνου Κόκκαλη, υιού του Σωκράτη Κόκκαλη.

Ο κ. Χατζημηνάς, ο οποίος σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας θα εισπράξει τη μερίδα του λέοντος των ωφελημάτων, δεν είναι άγνωστο πρόσωπο στο Πεντάγωνο. Η κοινή γνώμη ωστόσο πληροφορήθηκε την ύπαρξή του όταν το όνομά του συνδέθηκε με την υπερπολυτελή απόδραση του ζεύγους Καμμένου στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο του 2017, η οποία περιελάμβανε εκτός από τη διαμονή στο πανάκριβο ξενοδοχείο «Mandarin Oriental» και επίσκεψη στο «Park Tower Casino».’Σχετικά δημοσιεύματα για το ταξίδι Καμμένου στο Λονδίνο



Τότε είχε προκληθεί σάλος γιατί εμφανιζόταν ο υπουργός Αμυνας παρέα με εκπρόσωπο μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες όπλων στον κόσμο.

Η εταιρεία ISI ιδρύθηκε το 1993 και από το 2009 ως το 2011 εμφάνιζε τζίρους που δεν ξεπερνούσαν τα 3 εκατ. ευρώ ετησίως. Αυτή την εταιρεία προτίμησε ο κ. Καμμένος για να της αναθέσει σειρά έργων, όπως την κατασκευή 1.950 διοπτρών νυκτός προς 8.700 εκάστη, ποσό που κρίθηκε υπερβολικό από τους επαΐοντες, ή τον εκσυγχρoνισμό των αεροσκαφών P-3B ναυτικής συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού. Το έργο αυτό προτάθηκε από τον κ. Καμμένο το 2015 αλλά συνάντησε ισχυρές αντιστάσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς απαιτούνταν 500 εκατ. δολάρια για να ανακατασκευαστούν πτητικά μέσα 50 ετών, ενώ η κυβέρνηση σάρωνε τα διαθέσιμα του Δημοσίου προετοιμάζοντας τη σύγκρουση με τους δανειστές.

Ως άνθρωπος της αμερικανικής εταιρείας στην Ελλάδα εμφανίζεται και ο Ντένης Πλέσσας.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα με τις δικές του ενέργειες, λένε πολλοί, η ΕΑΒ πέτυχε μια στρατηγική συνεργασία με τη Lockheed τόσο για την κατασκευή τμημάτων του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 όσο και δομικών στοιχείων της ατράκτου του μαχητικού αεροσκάφους F-16 που τοποθετούνται σε όλα τα αμερικανικά μαχητικά παγκοσμίως, για όποια χώρα και αν κατασκευάζονται. Εχει πολύ καλές προσωπικές σχέσεις με στρατιωτικούς, ιδίως στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, αλλά αποφεύγει να κάνει ακόμη και ευτελούς αξίας δώρα, σε μια προσπάθεια να μην παρεξηγηθεί ότι θα επιχειρούσε να δωροδοκήσει κάποιον κρατικό αξιωματούχο.

Η κυβέρνηση, και ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να απαντήσουν γιατί ο Πάνος Καμμένος, λίγο πριν από την έξοδό του από την κυβέρνηση φέρνει παράνομα τροπολογία για τα αντισταθμιστικά, που έχουν καταργηθεί από το 2011. Σχετίζεται όλη αυτή η πρεμούρα με το ποιοι θα πάρουν τις δουλειές των 200 και πλέον εκατομμυρίων;

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Χατζημηνάς, μετά το δημοσίευμα του «Βήματος» είχε στείλει απάντηση στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Όπως είναι γνωστό από Ελληνικά και Διεθνή δημοσιεύματα, η ISI (Interoperability Systems International) Ελλάς ανέλαβε την ανάπτυξη και παράδοση του Τακτικού Συστήματος Αποστολής, στα πλαίσια του προγράμματος του εκσυγχρονισμού των Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Η ικανότητα της εταιρίας μας για την συμμετοχή της στο συγκεκριμένο έργο, αξιολογήθηκε τόσο τεχνικά όσο και οικονομικά ενδελεχώς και συμβασιοποιήθηκε με βάση το δίκαιο και λογικό των τιμών, από τις Αμερικάνικες αρχές (Αμερικανικό Ναυτικό) και την εταιρία Lockheed Martin, σύμφωνα με τις διαδικασίες και τους νόμους της Αμερικανικής Κυβέρνησης και των διακρατικών συμφωνιών. Το ποσό της συμβάσης είναι σημαντικά μικρότερο των 50 εκ. Ευρώ από αυτό που αναφέρεται στο δημοσίευμά σας. Η ISI Ελλάς έχει παραδώσει σε πελάτες / Κυβερνήσεις του εξωτερικού παρόμοια τακτικά συστήματα Διοίκησης και Ελέγχου (Command and Control) και είναι από τις λίγες παγκοσμίως εταιρίες που εμπλέκονται στην ανάπτυξη τέτοιων συστημάτων.
Η ISI Ελλάς δεν υπήρξε, ούτε είναι υποκατασκευαστής της ΕΑΒ.
Η ISI Ελλάς δεν έχει αναλάβει καμία σύμβαση σε Ελλάδα ή το εξωτερικό για διόπτρες νυκτός. Συνεπώς οι αναφορές αυτές στο δημοσίευμα σας οδηγούν τους αναγνώστες σας σε λανθασμένα συμπεράσματα.
Με πελάτες σε περισσότερες από δώδεκα χώρες του εξωτερικού στον χώρο της άμυνας και της ασφάλειας και τεχνολογίες αιχμής που αναπτύσσονται από Έλληνες επιστήμονες και μηχανικούς, η ISI Ελλάς αποδεικνύει συνεχώς ότι και οι Ελληνικές εταιρείες στον χώρο αυτό μπορούν να είναι εξίσου ανταγωνιστικές, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο Εξωτερικό».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *