ροή ειδήσεων

Αποκάλυψη-σοκ από το Politico: «Με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Τσίπρας ξεπλήρωσε το τρίτο μνημόνιο»



Το τρίτο μνημόνιο ξεπληρώνει ο Αλέξης Τσίπρας με τη Συμφωνία των Πρεσπών, εκτιμά το Politico υποστηρίζοντας ότι το 2015 οι Ευρωπαίοι έδωσαν οικονομική ανάσα στην Ελλάδα κι ο πρωθυπουργός ξεπληρώνει σήμερα τη χάρη.

«Αρκετοί πρωθυπουργοί της ΕΕ (και καγκελάριοι) επισκέφθηκαν την Αθήνα και τα Σκόπια τους τελευταίους μήνες για να πείσουν τις δύο πλευρές να συνάψουν συμφωνία. Ο Γιούνκερ παρενέβη επίσης για να κάνει τα “μαγικά” του σε κάποια σημεία, όπως το 2015 όταν είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό, την ώρα που η χώρα του βρισκόταν στο έλεος της οικονομικής κρίσης, ότι ο Τσίπρας θα είχε κάποια μέρα την ευκαιρία να ξεπληρώσει, άλλη μια διάσωση που ήταν στα σκαριά, είπαν αξιωματούχοι», αναφέρει ο συντάκτης Φλόριαν Έντερ στη στήλη Brussels Playbook.

Και συνεχίζει: «Η ευκαιρία αυτή έφθασε τώρα. Και ενώ οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν ευνοΪκές για την επανεκλογή του Τσίπρα ως πρωθυπουργού στις εκλογές που αναμένονται αργότερα φέτος, η θέση του στα βιβλία της Ιστορίας μοιάζει εξαφανισμένη. Διόλου μικρό επίτευγμα, ειδικά για έναν πολιτικό που ακολούθησε έναν δύσκολο δρόμο για να γίνει πολιτικός άνδρας.»

Το άρθρο αναφέρεται και στη «γκρινιάρα αντιπολίτευση» στην Ελλάδα, τη δέσμευση δηλαδή του Κυριάκου Μητσοτάκη να βάλει βέτο στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ όταν εκλεγεί πρωθυπουργός, «εάν -προσέξτε την διακριτική προϋπόθεση- τα ελληνικά συμφέροντα δεν ικανοποιούνται στη διάρκεια της ενταξιακής διαδικασίας»

«Το μεγάλο ερώτημα», συνεχίζει το Politico, «είναι κατά πόσον η Συμφωνία θα παίξει κεντρικό ρόλο στις φετινές εκλογές – τις ευρωεκλογές και τις ελληνικές- ή κατά πόσον θα υπάρξει μια σιωπηλή συμφωνία μεταξύ χωρών μελών της ΕΕ ότι η Τουρκία συνιστά τη μεγαλύτερη πρόκληση ως γείτονας».

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/1/19 01:36

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΒΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ.-ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.-ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.-ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *