ροή ειδήσεων

Αθλητικά παπούτσια που δένονται μόνα τους και ελέγχονται μέσω smartphone



Ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών τα οποία δένονται μόνα τους, προσαρμοζόμενα στο πόδι αυτού που τα φοράει, και ελέγχονται μέσω smartphone, παρουσίασε η Nike.

Τα παπούτσια αυτά αποτελούν τη νέα έκδοση των φουτουριστικών υποδημάτων που είχαν πρωτοεμφανιστεί στην κινηματογραφική ταινία «Επιστροφή στο Μέλλον ΙΙ» κι έγιναν πραγματικότητα από τη Nike το 2016.


Σύμφωνα με το BBC, η νέα έκδοση, ονόματι Nike Adapt, θα κοστίζει 350 δολάρια και δεν θα απαιτεί «φυσικό» κουμπί για την ενεργοποίηση των κορδονιών.

NIKE


Η εκδήλωση του λανσαρίσματος προβλήθηκε ζωντανά στην πλατφόρμα live streaming Twitch.

«Διαλέξαμε το μπάσκετ σκόπιμα ως το πρώτο σπορ για το Nike Adapt, εξαιτίας των απαιτήσεων που έχουν οι αθλητές από τα παπούτσια τους» είπε ο Έρικ Άβαρ, creative director of innovation της Nike.

«Κατά τη διάρκεια ενός κανονικού παιχνιδιού μπάσκετ, το πόδι του αθλητή μεταβάλλεται και η δυνατότητα να προσαρμόζεις το παπούτσι χαλαρώνοντάς το για να αυξάνεται η ροή του αίματος και μετά σφίγγοντάς το για επιδόσεις είναι στοιχείο-κλειδί, που ελπίζουμε ότι θα βελτιώσει την εμπειρία του αθλητή» εξήγησε.

NIKE


Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν το παπούτσι στις προτιμήσεις τους και να το ελέγχουν μέσω εφαρμογής smartphone η οποία θα αποθηκεύει τις επιλογές τους. Μπορούν να εισάγουν διαφορετικές ρυθμίσεις για διαφορετικές στιγμές του παιχνιδιού, χαλαρώνοντάς το στο timeout και σφίγγοντάς το πριν ξαναμπούν στο παιχνίδι. Όταν το φοράνε, το παπούτσι «αντιλαμβάνεται» την ένταση που χρειάζεται το πόδι και προσαρμόζεται ανάλογα.

Η εφαρμογή θα αποθηκεύει επίσης τα δεδομένα, τα οποία οι αθλητές θα μπορούν να μοιράζονται με τη Nike.

Η πώληση του παπουτσιού αναμένεται να αρχίσει τον Φεβρουάριο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *