ροή ειδήσεων

Τουρκική άσκηση Γαλάζια Πατρίδα: 102 πλοία στο Αιγαίο - Νέες προκλήσεις Ακάρ



Η αντίστροφη μέτρηση για την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» ξεκίνησε για την Τουρκία. Σε δύο ημέρες, στις 27 Φεβρουαρίου, τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας θα ανοιχτούν στις 3 θάλασσες που την περιβάλλουν για τη γιγαντιαία «πρόβα πολέμου», όπως επισημαίνει ρεπορτάζ του CNNTürk.

Σύμφωνα με το σχέδιο της άσκησης, φρεγάτες και κορβέτες πλήρως εξοπλισμένες με πολεμοφόδια θα ξεκινήσουν από τις ναυτικές βάσεις του Γκιολτζούκ (θάλασσα Μαρμαρά - Κωνσταντινούπολη) και της Ακσάζ (Αιγαίο – πάνω από Ρόδο) και θα ανοιχθούν στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το Open TV, συνολικά 102 πολεμικά πλοία θα συμμετάσχουν στην άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», ανάμεσά τους υποβρύχια, καθώς και εγχώριες κορβέτες.

«Το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας ενέταξε όλες τις δυνάμεις του σε αυτή τη γιγαντιαία πρόβα πολέμου», τονίζεται στο ρεπορτάζ του καναλιού CNNTürk, ενόψει της έναρξης της άσκησης.

Οχήματα πεζοναυτών, αεροπλάνα του λιμενικού, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα θαλάσσης θα λάβουν επίσης μέρος στην άσκηση, την οποία το υπουργείο Άμυνας της Τουρκία φρόντισε να διαφημίσει ακόμη και με ειδικό βίντεο κλιπ.

Για πρώτη φορά θα εκτοξευτούν επίσης στη θάλασσα τα τουρκικής κατασκευής πυρομαχικά με τα πυροβολικά συστήματα Τζιρίτ και Ουμτάς.

Από το στρατό ξηράς, θα συμμετάσχουν τα ελικόπτερα Ατάκ και από την πολεμική αεροπορία 20 μαχητικά αεροσκάφη.

Οι φρεγάτες και οι κορβέτες θα χτυπούν στόχους στην επιφάνεια της θάλασσας, τα πλοία θα εκτοξεύουν πυραύλους εναέριας άμυνας εναντίον μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ο στρατός θα πραγματοποιεί βομβαρδισμούς στην ξηρά.

Επίλεκτες μονάδες SAT και SAS μαζί με πεζοναύτες θα πραγματοποιούν αποβάσεις και, σύμφωνα με το σενάριο, θα αιχμαλωτίζει χερσαίες μονάδες του εχθρού.

Στην άσκηση θα συμμετέχει και το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος της οικογένειας του γαμπρού του Ερντογάν, το TB2 UAV Bayaktar.

Ναυτικό, Αεροπορία και Στρατός θα συντονιστούν για να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους σε μία κοινή στρατιωτική επιχείρηση.

Μέχρι τις 8 Μαρτίου τα τουρκικά πολεμικά πλοία θα επισκεφτούν 41 λιμάνια.

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, θα παρακολουθεί την άσκηση από πολεμικό πλοίο.

Ακάρ: Λαμβάνονται κάθε είδους μέτρα για την προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας




Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Καισάρεια της Τουρκίας, ο Ακάρ εξαπέλυσε νέες προειδοποιήσεις. «Έχουμε λάβει κάθε φροντίδα για την προάσπιση των δικαιωμάτων και του δίκιου μας στην 462 χιλιάδων τ.χλμ. Γαλάζια πατρίδα μας. Λαμβάνονται κάθε είδους μέτρα στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και την Μαύρη Θάλασσα. Δεν θα έχουν καμία τύχη βήματα που δεν συμπεριλαμβάνουν την Τουρκία. Σε αυτά τα μέρη που ανέφερα, δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με το sigmalive, ο Χουλουσί Ακάρ προετοίμασε επίσης με τις δηλώσεις του και τη νέα στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία, παρά τις διεθνείς αντιρρήσεις, λέγοντας ότι «όταν έρθει η ώρα, κατόπιν των οδηγιών του προέδρου μας, αυτά τα σχέδια θα γίνουν πράξη».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *