ροή ειδήσεων

Εξετάσθηκε από ψυχίατρο ο 23χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό στη Ρόδο



Τι έδειξαν τα αποτελέσματα

Άκαρπη παρήλθε χθες η προθεσμία για την υποβολή προσφυγής για την ακύρωση, άλλως μεταρρύθμιση, της διάταξης προσωρινής του κράτησης, που σκόπευε να υποβάλει αρμοδίως στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο 23χρονος αθίγγανος, που κατηγορείται για βιασμό από κοινού με τον 19χρονο Αλβανό, κατηγορούμενο και για την δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας, μιας 19χρονης κοπέλας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, που φοιτά σε ειδικό σχολείο.

Ο 23χρονος, που έχει μεταφερθεί στις δικαστικές φυλακές Γρεβενών είχε υποβληθεί, σε ικανοποίηση αιτήματός του σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, η οποία ωστόσο δεν επιβεβαιώνει ότι έχει αναπηρία άνω του 67% και ως εκ τούτου είναι ανευ αντικειμένου η οιαδήποτε προσπάθειά του για την υπαγωγή του στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 23χρονος κρίθηκε αρμοδίως από ψυχίατρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, που διορίστηκε από την τακτική Ανακρίτρια ως πραγματογνώμονας, ότι πάσχει από ελαφρά νοητική υστέρηση με διαταραχή που αντιστοιχεί σε ποσοστό αναπηρίας μεταξύ 20 με 66%.

Επιπλέον κρίθηκε ότι είναι σε θέση να κρίνει το άδικο της πράξης του βιασμού και κρίθηκε ότι θίγεται μερικώς ο καταλογισμός του.

Σημειώνεται ότι και ο 19χρονος Αλβανός συγκατηγορούμενος του διατείνεται πλέον ότι πάσχει από κατάθλιψη.

Απολογούμενος δε ο 19χρονος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται ενώ ισχυρίστηκε μάλιστα ότι τα όσα κατέθεσαν εις βάρος του ο 23χρονος συγκατηγορούμενός του ως και μάρτυρες κατηγορίας έγιναν προκειμένου να επιβαρυνθεί κι άλλο η θέση του για την δολοφονία της φοιτήτριας.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η κ. Ανακρίτρια ζήτησε από τον 19χρονο να της γνωρίσει τον κωδικό αριθμό pin του κινητού του τηλεφώνου στο οποίο δεν είχαν πρόσβαση οι αρχές αλλά εκείνος έδωσε ένα 6ψήφιο νούμερο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο 19χρονος δέχθηκε να δώσει τον κωδικό του τηλεφώνου του, ώστε οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση να το ξεκλειδώσουν και να αναζητήσουν σε αυτό στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να ρίξουν φως στα σκοτεινά σημεία της δικογραφίας.

Ωστόσο, ο εξαψήφιος κωδικός που έδωσε ο 19χρονος, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ήταν ψεύτικος, κι έτσι δεν κατέστη δυνατό το ξεκλείδωμα της συσκευής.

Πλέον, οι αρχές θα υποβάλουν αίτημα στην εταιρεία σύνδεσης για να τους δοθεί ο αριθμός PUK του κινητού, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν την συσκευή.

news.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *