ροή ειδήσεων

Περιοδεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου (ΦΩΤΟ)



Περιοδεία στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου (ΑΣΤΕΡ) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Φλεβάρη, από κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ και της Τομεακής Οργάνωσης Ρόδου της ΚΝΕ, με επικεφαλής το Γραμματέα της ΤΕ Κώστα Γιαννόπουλο.

Το κλιμάκιο του Κόμματος και της ΚΝΕ συναντήθηκε αρχικά με το Διευθυντή της Σχολής κ. Πετάκο, στον οποίο επισήμαναν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές, όπως τα υπέρογκα ποσά που αναγκάζονται να καταβάλλουν για ενοίκιο, την έλλειψη βιβλίων αλλά και την κατάσταση που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης μέσα στους εργασιακούς χώρους.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και το Γραμματέα του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΑΣΤΕ κ. Κασέρη και κ. Θεοχάρη, αντίστοιχα.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα οξυμένα προβλήματα με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι σπουδαστές, εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί. Η εγκατάλειψη της σχολής είναι έκδηλη και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της.

Είναι χαρακτηριστική η τεράστια έλλειψη που υπάρχει σε μόνιμο εκπαιδευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό. Το υπουργείο προκηρύσσει κάθε χρόνο τις θέσεις των συμβασιούχων καθηγητών με σοβαρή καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξασφαλιστεί η έγκαιρη έναρξη των περισσότερων μαθημάτων της σχολής.

Ελλείψεις υπάρχουν ακόμα και στα στοιχειώδη, όπως είναι τα βιβλία που πρέπει να παρέχονται στους σπουδαστές. Ακόμα και σήμερα, με την εξεταστική να ξεκινάει τη Δευτέρα, βιβλία δεν έχουν δοθεί στους σπουδαστές! Οι όποιες σημειώσεις δίνονται ηλεκτρονικά δεν μπορούν να υποκαταστήσουν φυσικά τα συγγράμματα ενώ ούτε η κανονική λειτουργία της βιβλιοθήκης που υπάρχει είναι εξασφαλισμένη.

Μάλιστα η σχολή λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού αναγκαστικά κλειδώνει μετά τις 15.00!

Σε ότι αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις, ακόμα και με μια πρόχειρη ματιά είναι εμφανή τα σοβαρά προβλήματα (Δείτε φωτογραφίες παρακάτω). Εργασίες συντήρησης έχουν να γίνουν πάνω από 10 χρόνια και στην ίδια τη σχολή εργάζεται μόλις ένας εργαζόμενος - τεχνίτης που παλεύει να την κρατά λειτουργική.

Από το 2012, με πολιτική απόφαση της τότε κυβέρνησης και τη δραστική μείωση της χρηματοδότησης την οποία διατήρησαν και οι επόμενες κυβερνήσεις, όπως και η σημερινή, παραμένουν κλειστά η εστία και το εστιατόριο που υπάρχουν και που στο παρελθόν στέγαζαν και σίτιζαν τους σπουδαστές.

Είναι τεράστιες και διαχρονικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων που αφήνουν αυτές τις υποδομές της ΑΣΤΕΡ να ρημάζουν και να απαξιώνονται, ενώ θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που σπουδάζουν εκεί. Υπάρχουν παραδείγματα σπουδαστών που πληρώνουν μέχρι και 400 ευρώ το μήνα για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου!

Συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα που υπάρχουν με το ιδιότυπο καθεστώς της σχολής και τα δικαιώματα των αποφοίτων, το πρόγραμμα σπουδών κ.ά.

Ο Γραμματέας της ΤΕ τόνισε ότι υπάρχουν διαχρονικές πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η σχολή. Τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες συνειδητά έχουν επιλέξει τη συνεχή υποχρηματοδότηση όχι μόνο της συγκεκριμένης σχολής.

Το ΚΚΕ δεσμεύεται να αναδείξει τα προβλήματα της σχολής, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, βάζοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες εργαζομένων και σπουδαστών.




902.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *