ροή ειδήσεων

Ανακοίνωση για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας



Δεν μπορώ να καταλάβω την «εμμονή» της εκπροσώπου της ΔΑΣ ΟΤΑ Ρόδου, η οποία στις χτεσινές δηλώσεις της αναφέρθηκε ότι «ατυχώς» διέρρευσε στα site του δήμου η εισήγηση της τροποποίησης του ΟΕΥ. Γιατί προσπαθεί να δικαιολογήσει τη δημοτική αρχή;;;

Ξεκαθαρίζω ότι η ανάρτηση της εισήγησης στην Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, είναι η απόδειξη για την αυταρχική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής. Με περίσσιο θράσος στήνει δεξιά-αριστερά επιτροπές, οι οποίες στην πράξη είναι διακοσμητικά στοιχεία για την εξυπηρέτηση της αντιλαϊκής της πολιτικής.

Ας μπούμε στην ουσία της συζήτησης για τον Ο.Ε.Υ., ο οποίος προέβλεπε και την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Δυστυχώς, αποδείχθηκε η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή αυτό το ζήτημα, αφού η διαδικασία που αναφέρει η εισήγηση είναι παράνομη…δεν είναι σύννομη με τις κείμενες διατάξεις!

Η παρέμβασή μου με υπόμνημα για την ορθή διαδικασία, είχε ως στόχο να προστατεύσει τόσο τους συναδέλφους μας, οι οποίοι θέλουν να παραμείνουν στις υπηρεσίες τους, όσο και αυτούς που θα επιλέξουν να ξαναγυρίσουν στην Δημοτική Αστυνομία.

Η ορθή διαδικασία προβλέπει νέα απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου (όχι ανάκληση της προηγούμενης) και έπειτα πρόσκληση στους ενδιαφερομένους υπαλλήλους για να καταθέσουν αίτηση! Αναμένουμε να γίνουν οι διορθώσεις, αλλιώς θα είναι μονόδρομος η προσφυγή μας κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου!

Οι συνάδελφοι, που επιθυμούν να επιστρέψουν στην Δημοτική Αστυνομία, γνωρίζουν την άποψή μου για το πώς η εκάστοτε δημοτική αρχή θα τους χρησιμοποιήσει, ώστε να αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες για την αντιλαϊκή της πολιτική.

Θέλω να υπενθυμίσω, ότι όταν επιστρέψαμε στο Δήμο Ρόδου, με πρωτοβουλία μου είχαμε απευθύνει Υπόμνημα για την μη επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας αναφέροντας συγκεκριμένα επιχειρήματα.

Θα περίμενε κανείς από τη δημοτική αρχή να έχει απαντήσει και κυρίως να έχει επιλύσει τα προβλήματα που τις είχαμε τότε αναφέρει, προτού προχωρήσει στην εκ νέου επανασύστασή της. Καμιά απάντηση! Δυστυχώς, οι συνάδελφοί μας θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με σωρεία προβλημάτων και απειλών, απέναντι σε μια δημοτική αρχή που θα τους χρησιμοποιεί …ως σάκο του μποξ!

Παρόλο αυτά, δεν θα σταθώ εμπόδιο για την επανασύστασή της, όπως η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου, γιατί θα σεβαστώ την επιλογή τους να ξαναγυρίσουν πίσω στην Δημοτική Αστυνομία.

Είναι ξεκάθαρο από την στάση μου όλα αυτά τα χρόνια, ότι διαφωνώ με την επιλογή τους. Όμως, θα τους βοηθήσω, ώστε:

να αντισταθούν στις επιδιώξεις της δημοτικής αρχής.
να αναδείξουν τις ευθύνες της δημοτικής αρχής απέναντι στους πολίτες για τα προβλήματα της καθημερινότητας.
να απορρίψουν την χρησιμοποίησή τους ως κατασταλτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Επίσης, διαφωνώ και με τις δηλώσεις της εκπροσώπου της ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου, η οποία βάζει τις νέες θέσεις για την Δημοτική Αστυνομία σε αντιπαράθεση με υπαρκτές ανάγκες για νέες θέσεις σε άλλες ειδικότητες. Κανένας μας δεν θα διαφωνήσει ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη να προβλεφθούν νέες θέσεις σε πολλές ειδικότητες, όμως δεν αποδέχομαι την λογική του «κανιβαλισμού» των θέσεων.

Θεωρώ ότι ήταν αναγκαίο εδώ και 6 μήνες, οι παρατάξεις του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου μας να είχαν ήδη καταθέσει τις προτάσεις τους για τη δημιουργία νέων θέσεων σε ειδικότητες για την επικείμενη τροποποίηση του ΟΕΥ!

Ας κρίνουν οι συνάδελφοι μας …την «απραξία» όλων τους!

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *