επικαιρότητα

Φραγμός στις αθέμιτες πρακτικές στις διαδικτυακές κρατήσεις στα ξενοδοχείαTην πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών για το νέο κανονισμό που θα διέπει τις σχέσεις των διαδικτυακών πλατφορμων με τις επιχειρήσεις, καλωσορίζει η η Συνομοσπονδία των Εθνικών Ενώσεων Ξενοδοχίας, Εστίασης και Αναψυχής των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (HOTREC).

Η HOTREC θεωρεί ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση διασφάλισης μεγαλύτερης διαφάνειας και δικαιότερων όρων και προϋποθέσεων για 200.000 ξενοδοχεία στην Ευρώπη, όσον αφορά τις επαγγελματικές τους σχέσεις με τους διαδικτυακούς γίγαντες ταξιδιωτικών κρατήσεων.

Στις διαδικτυακές ξενοδοχειακές κρατήσεις, μία πλατφόρμα ελέγχει τα δύο τρίτα της αγοράς και πάνω από το 90% ελέγχεται μαζί με άλλους δύο μεγάλους παίκτες. Η κυριαρχία αυτή, η οποία οδήγησε σε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, αναμένεται πλέον να ανατραπεί από το τρέχον ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο διασφαλίζει τα ακόλουθα:
Η μεγαλύτερη διαφάνεια στα αποτέλεσματα κατάταξης και αναζήτης επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να πραγματοποιούν καλύτερες επιλογές κρατήσεων, ενώ η ρητή απαίτηση για δίκαιους εσωτερικούς μηχανισμούς καταγγελιών διασφαλίζει οτι οι προκλησεις και τα παράπονα που δέχονται οι επιχειρήσεις θα αντιμετωπίζονται με ακρίβεια και σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Οι πλατφόρμες θα παρουσιάζουν ενδείξεις για τα επιπλέον κανάλια που προσφέρουν αγαθά και υπηρεσίες.
Οι όροι και προϋποθέσεις που εφαρμόζονται από τις διαδικτυακές πλατφόρμες προς τις επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι πιο ξεκάθαρες και με μεγαλύτερη προσδοκία για προσαρμογή τους.
Οποιεσδήποτε κυρώσεις από διαδικτυακές πλατφόρμες σε βάρος επιχειρήσεων θα πρέπει να είναι βάσιμες και εύληπτες από την επιχείρηση την οποία αφορούν.Η ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή βιομηχανία θεωρεί τη συμφωνία σημείο καμπής όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ των διαδικτυακών πλατφορμων με τις επιχειρήσεις, για τις οποίες έχουν δοθεί αγώνες την τελευταία δεκαετία, τόνισε ο πρόεδρος της Distribution Task Force της HOTREC, κ. Markus Luthe.

Η συμφωνία, εκτιμά ο κ. Luthe, θα βελτιώσει σημαντικά τις σχέσεις μεταξύ των πλατφορμών και των ξενοδόχων, καθώς μέχρι σήμερα ήταν μην ισορροπημένες.

TornosNews.gr 

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά