ροή ειδήσεων

Μαθητές χωρίς ρεύμα, διαβάζουν με γκαζάκι



Τελικά το περιστατικό με τη μαθήτρια που διάβαζε κάτω από τον στύλο της ΔΕΗ στην Αγριά, διότι κόπηκε το ρεύμα στο σπίτι της, δεν είναι το μοναδικό, καθώς το τελευταίο διάστημα άλλες δύο περιπτώσεις, σοβαρότερες ακόμη, απασχολούν διευθυντές και καθηγητές σχολείων, οι οποίος τις χειρίστηκαν με απόλυτη διακριτικότητα.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα magnesianews.gr, σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη, τους τελευταίους δύο μήνες έφτασαν σε γνώση της υπηρεσίας, δύο πανομοιότυπα περιστατικά που αφορούσαν διακοπή ρεύματος σε σπίτια μαθητών, και συγκεκριμένα στη πρώτη περίπτωση επρόκειτο για την αναπνευστική συσκευή του μικρού αδελφού μαθητή! Στη δεύτερη ένα άλλο παιδί διάβαζε με γκαζάκι που χρησιμοποιούν για φωτισμό στα κάμπιγκ για να μην πάει αδιάβαστο στο σχολείο…

Μιλώντας για το πρόσφατο γεγονός της μαθήτριας που διάβαζε υπό το φως του στύλου, καθώς στο σπίτι της δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα, ο διευθυντής τόνισε ότι δεν είχε ενημερωθεί το σχολείο και έγιναν οι ενέργειες στη ΔΕΗ για να επανασυνδέσει το ηλεκτρικό, κάτι που συνέβη και στις άλλες περιπτώσεις…

«Πίσω από κάθε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος υπάρχει και ένας μαθητής. Οι διευθυντές όλων των σχολείων της Μαγνησία επιλήφθηκαν. Το συγκεκριμένο γεγονός δεν το γνώριζαν, επιλήφθηκαν όμως άμεσα. Η λύση δεν προκύπτει ούτε από τη Β’θμια ούτε από το σχολείο, αλλά για κάθε παιδί αυτής της χώρας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο διευθυντής.

Παρέχεται πρωινό σε 241 μαθητές

Ο διευθυντής εξήγησε πως τα σχολεία αντιμετωπίζουν τέτοια γεγονότα με διακριτικότητα, γιατί οι μαθητές είναι περήφανοι και αξιοπρεπείς, με συνέπεια να δυσκολεύονται να απευθυνθούν στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι όμως όταν ενημερώνονται τα επιλύουν.

Ο κ. Σαβελίδης επανέλαβε πως μόνο στη Μαγνησία σιτίζονται 241 παιδιά με την παροχή πρωινού με τη συμβολή της Μητρόπολης Δημητριάδος και διερωτήθηκε ποιος παρέχει τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας…

Σύμφωνα με τον ίδιο «δυστυχώς υπάρχουν πολλά τέτοια γεγονότα και η Διεύθυνση θα κάνει εντός των ημερών τις απαραίτητες ενέργειες για να γίνει παρέμβαση στο υπουργείο και σε άλλους φορείς.

Σημειώνεται πως σήμερα το πρωί στις 10:30 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΓΕΛ Αγριάς, ενώ εκδόθηκε και ανακοίνωση από το Γυμνάσιο της περιοχής όπου αναφέρεται στο θέμα του χαρακτηρισμού των μαθητών στην κοινωνία.

Η δημοσιοποίηση αυτού του περιστατικού φαίνεται να επηρέασε την τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα να αρχίσουν τα παιδιά να είναι δακτυλοδεικτούμενα, ανέφερε ο κ. Σαβελίδης, που ζήτησε οι Πολιτειακοί άρχοντες να επιληφθούν των θεμάτων που προκύπτουν, ενώ ενημέρωσε πως στο Γυμνάσιο Αγριάς δεν φοιτά η παραπάνω μαθήτρια, αλλά η συγκεκριμένη οικογένεια έχει δύο μαθητές Λυκείου και έναν Δημοτικού.

Σχόλια

  1. ΕΚΕΊ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΌΛΟΙ ΤΌΣΟ ΆΧΡΗΣΤΟΙ ΕΊΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΤΌΣΟ ΚΑΙΡΌ ΝΑ ΦΤΙΆΞΕΤΕ ΤΟ ΡΕΎΜΑ ΈΤΣΙ ΏΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ ΣΩΣΤΆ?
    ΡΊΧΝΕΙ ΜΙΑ ΒΡΟΧΉ ΚΑΙ ΚΌΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΆΝΤΑ
    ΑΛΛΆ ΤΙ ΒΡΟΧΉ ΕΔΏ ΑΈΡΑ ΈΧΕΙ ΚΑΙ ΌΛΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ
    ΟΎΤΕ ΣΤΙΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΕ ΑΥΤΟ
    ΑΝ ΛΌΓΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΏΝ ΔΙΑΚΟΠΏΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΟΎΝΕ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΜΟΥ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΙ ΕΜΈΝΑ
    ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ
    ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΕΣΤΕ
    ΣΑΣ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ
    ΕΧΟΥΜΕ 2019 ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΕΡΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΡΕΒΜΑ
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΆ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *