επικαιρότητα

Το πιο καλά κρυμμένο μυστικό του καντράν

Είναι πάντα εκεί, κι όμως λίγοι το βλέπουνΔανείστηκες το αμάξι του κολλητού ή έχεις νοικιάσει μόλις ένα και η βενζίνη λιγοστεύει επικινδύνως.

Σταματάς λοιπόν στο πλησιέστερο βενζινάδικο και τότε αναρωτιέσαι: από ποια πλευρά του αυτοκινήτου να είναι άραγε το ντεπόζιτο;Πριν βγεις να ελέγξεις για να σταθμεύσεις στη σωστή πλευρά της αντλίας, ώρα να μάθεις πως η απάντηση κρύβεται στο καντράν!

Στο σήμα της αντλίας λοιπόν υπάρχει ένα βελάκι που δείχνει σε ποια πλευρά του αυτοκινήτου είναι το ντεπόζιτο. Θα το δείτε στα δεξιά ή τα αριστερά της αντλίας, σηματοδοτώντας την πλευρά του αυτοκινήτου που φουλάρει με καύσιμο.Είναι εκεί, κι όμως λίγοι του έχουν δώσει ποτέ σημασία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Jalopnic, το μικρό τρίγωνο πλάι στην ένδειξη του δείκτη βενζίνης στο καντράν υπάρχει στα περισσότερα νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα.

Στα περισσότερα παλιά η ένδειξη με το βελάκι απουσιάζει, σύμφωνα ωστόσο με τη σελίδα αυτοκινήτου Auo Guide, κάποια έχουν στο σήμα της αντλίας και μια μάνικα, η πλευρά της οποίας υποδεικνύει πράγματι την πλευρά του αυτοκινήτου που βρίσκεται το ντεπόζιτο! Κάτι που επιβεβαίωσε και ο μηχανικός της Toyota, Maurice Durand, μιλώντας στην ιστοσελίδα Slate.Ο μηχανικός Tom Mutchler δήλωσε στο Consumer Reports πως η ένδειξη υπάρχει «στη συντριπτική πλειονότητα» των αυτοκινήτων, ανεξαρτήτως κατηγορίας και τιμής, οι περισσότεροι την αγνοούν όμως, κάνοντάς τη «το πιο καλά κρυμμένο μυστικό του καντράν»…

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά