επικαιρότητα

Καταγγελία πολιτών για εγκαταλελειμμένο κτήριο στη πόλη της ΡόδουΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

1. Στην συμβολή των δρόμων Δαμασκηνού και Αυστραλίας του Δήμου Ρόδου, υπάρχει εγκαταλελειμμένο κτίριο επικίνδυνο για την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των διερχομένων αλλά και των εκκλησιαζομένων και των οικογενειών του ιερού ναού μας. Το εν λόγω ακίνητο, χρόνια τώρα, έχει αφεθεί εις το έλεος του Θεού: κατά καιρούς διάφοροι το καταλαμβάνουν και επιδίδονται συστηματικά σε καταστροφές των υποδομών, ενώ οι εσωτερικοί χώροι μοιάζουν περισσότερο με σκουπιδότοπο και χώρο αφόδευσης, προκαλώντας ανησυχία στους πέριξ κατοίκους, στα παιδιά των δημοτικών σχολών και των ΑΜΕΑ και άμεσα στους εκκλησιαζομένους του ιερού ναού μας για τις συνθήκες υγιεινής. Τμήματα της όλης οικοδομής φέρουν εμφανώς ρωγμές, που καθιστούν την οικοδομή εξαιρετικά επικίνδυνη για τους διερχομένους, τους εκκλησιαζομένους με τις οικογένειες τους καθώς και ο ιερός ναός μας εφάπτεται του αναφερομένου κτιρίου.

2. Η περίφραξη αυτού του ακινήτου έχει γίνει πρόχειρα με την χρήση συρματοπλέγματος, που έχει τοποθετηθεί μόνο σ’ ένα μέρος του κτιρίου. Η περίφραξη είναι πρόχειρη, δεν πληροί τους όρους ασφαλείας των κατοίκων της περιοχής, των διερχομένων, των εκκλησιαζομένων και των οικογενειών των και έχει γίνει από την σημερινή δημοτική αρχή, κατά παράβαση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου και των κανόνων ασφαλούς κατοίκησης των πολιτών, διέλευσης των πεζών αλλά και των μαθητευομένων της περιοχής.

3. Μολονότι με απανωτά υπομνήματα, στον τύπο και στα γραφεία είτε της σημερινής δημοτικής αρχής αλλά και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου ζητήθηκε η παρέμβαση του Δήμου και της Περιφέρειας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, ώστε να διαφυλαχτεί η ασφάλεια της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των συμπολιτών μας, η δημοτική και περιφερειακή αρχή τελικά αδιαφόρησε και δεν προχώρησε σε καμιά ενέργεια αποκατάστασης του νόμου και της ασφάλειας των πολιτών.

Καταγγέλλουμε την περιφρόνηση στα δικαιώματα και στην ασφάλεια των πολιτών και κατοίκων της περιοχής και δη των εκκλησιαζομένων και των οικογενειών των του ιερού ναού μας. Η επικίνδυνη κατάσταση του κτίσματος είναι σύμβολο ανομίας και ντροπής. Καλούμε το αρμόδιο υπουργείο και τις άλλες αρμόδιες κρατικές αρχές να διατάξουν άμεσα τους προβλεπόμενους ελέγχους για την κατεδάφιση του επικίνδυνου ακινήτου, την προσωρινή περίφραξη του ακινήτου σύμφωνα με τον νόμο, λαμβάνοντας ταυτόχρονα όλα εκείνα τα πρόσθετα μέτρα, που θα κριθούν αναγκαία, για την ασφάλεια των πολιτών.


Με τιμή,

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή και οι εκκλησιαζόμενοι
του Ιερού Ναού
Αγίου Νεκταρίου Πόλεως Ρόδου
Ρόδος, 10 Φεβρουαρίου 2019.

Προς:

1. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
2. Την Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης
3. Την Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας
4. Την Δημοτική Αρχή Ρόδου
5. Το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου


Κοινοποίηση:

1. Γραφείο Πρωθυπουργού
2. Υπουργείο Εσωτερικών
3. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
4. Ιερά Μητρόπολις Ρόδου
5. Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας
6. ΜΜΕ Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/2/19, 3:47 π.μ.

    βαλτε ολοι μαζι λεφτα να το κανετε δωρο στην εκκλησια, για να το καθαριζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεχασατε να το κοινοποιησετε και στον Θεο εσεις οι εκκλησιαζομενοι.
    Το "εχει αφεθειν στο ελεος του Θεου" μ'αρεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης