ροή ειδήσεων

Το ΕΣΡ έκοψε την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για προσβολή μνήμης της Ελένης Τοπαλούδη



Η αυστηρή απόφαση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου επιβλήθηκε για τον τρόπο που η εκπομπή παρουσίασε τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο.

«Εβρεξε» πρόστιμα για Star, Epsilon και ΣΚΑΪ 

Για πρώτη φορά ο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης υποχρεώθηκε να ρίξει «μαύρο» σε εκπομπή τηλεοπτικού καναλιού εξαιτίας του περιεχομένου και της ποιότητας του προγράμματος. Συγκεκριμένα με απόφασή του το ΕΣΡ απαγόρευσε τη μετάδοση της εκπομπής του Star Channel, «Αλήθειες με τη Ζήνα», για το χρονικό διάστημα από 19 έως και 21 Μαρτίου, ενώ παράλληλα επέβαλε πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ στην εταιρεία Νέα Τηλεόραση ΑΕ, ιδιοκτήτρια εταιρεία του καναλιού. Αιτία, ο τρόπος που η εκπομπή παρουσίασε τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, με το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να κάνει μεταξύ άλλων λόγο στην απόφασή του, για προσβολή μνήμης τεθνεώτος και προστασία ανηλίκων και ποιότητα προγράμματος. 




Η Ανεξάρτητη Αρχή είχε καλέσει σε ακρόαση τον τηλεοπτικό σταθμό «STAR CHANNEL», για παροχή διευκρινίσεων σχετικά με ενδεχόμενη παράβαση των διατάξεων που αφορούν το άρθρο 15 παρ. 2γ του Συντάγματος, το άρθρο 1 παρ. 2 του Ν. 4339/2015, το άρθρο 1 παρ. 1 του Ν. 3592/2007, το άρθρο 3 παρ. 3 του Ν. 4173/2013, το άρθρο 5 παρ. 1&2 του Π. Δ/τος77/2003 – ακριβής μετάδοση γεγονότων άμεσης διόρθωσης ανακριβών δηλώσεων, το άρθρο 11 παρ. 6 του Π. Δ/τος 77/2003 το άρθρο δεύτερο παρ. 2 του Π. Δ/τος 77/003- ποινική προδικασία και στάθμιση συμφερόντων, άρθρο 13 παρ. 3 του Π. Δ/τος 77/2003- υποκατάσταση αστυνομικών και ανακριτικών αρχών από δημοσιογραφική έρευνα (Φ. 377/2018) (εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», 20&21.11.2018). 

Εξάλλου το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 120.000 ευρώ στο κανάλι Epsilon, για την εκπομπή «Αποκαλυπτικά» του Μένιου Φουρθιώτη, λόγω σειράς παραβάσεων το 2016 (ανάμεσά τους και η συνέντευξη με άτομο που δεν ήταν νηφάλιο). Τέλος πρόστιμο 15.000 ευρώ καλείται να καταβάλει ο ΣΚΑΪ για την παρουσίαση της σύλληψης Μαρτίνη. Πηγή: Protagon.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/2/19 02:05

    Αρκετά πια με αυτό το θέμα. Έχουμε κουραστεί να ακούμε όλο νέες εξελίξεις και νέες εξελίξεις και στην τελική τίποτα. Βγαίνουν τώρα ένα σωρό πράγματα. Ξέρουμε πολύ καλά τι έγινε ότι και να λένε τα κανάλια εμείς ξέρουμε. Το νησί είναι μεγάλο. Έχουμε γεμίσει από αλλοδαπούς και Έλληνες της πάνω Ελλάδας που ήρθαν γιατί εδώ έχεις δουλειές. Δεν είμαστε βιαστές ούτε δολοφόνοι ολοι. Ένα περιστατικό δολοφονίας δεν θα μαυρίσει τους ντόπιους νέους μας. Ας λένε ότι θέλουν στη τελική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/3/19 01:50

    ένα περιστατικό βίας που κατέληξε σε φόνο. πόσα περιστατικά βίας που δεν καταλήγουν σε φόνο. κι αφου δεν καταληγουν σε φόνο τι λένε συνήθως στο χωριό;; ''ελα μωρε και τι εγινε'',''ας πρόσεχε κι αυτή"...
    συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *