ροή ειδήσεων

Σπάσιμο δήμων: «Καπέλο» Σκουρλέτη, βουλευτών σε Χαρίτση -Ετοίμασαν τροπολογία (φωτο)



Την ώρα που το υπουργείο Εσωτερικών τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με το σπάσιμο των δήμων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο υπουργός Αλέξης Χαρίτσηςανθίσταται σθεναρά λόγω και της γνωμοδότησης των νομικών για αντισυνταγματικότητα στο σπάσιμο των δήμων που είχε στην ουσία προαναγγείλει ο ίδιος ο υπουργός , βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την την προεξόφλησε με ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook!

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Θεοφύλακτος με ανάρτησή του στο facebook προεξοφλεί τη διάσπαση του δήμου Σερβίων -Βελβεντού,φανατικοί υποστηριχτές της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, είναι ο (υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές) περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης αλλά και ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης. Πρόκειται για διάσπαση που ανοίγει τον ασκό του αιόλου και για άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς μέχρι στιγμής η συζήτηση είχε περιοριστεί στους νησιωτικούς δήμους. Είναι ενδεικτικό ότι στην περιοχή καταγωγής του (εξωκοινοβουλευτικού) νυν υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, την Μεσσηνία (σ.σ. ήταν υποψήφιος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί), υπάρχουν ακόμη αντιδράσεις στους παλαιούς δήμους Γαργαλιάνων και Φιλιατρών που δεν επιθυμούσαν (-ουν) την συνένωση στον ενιαίο δήμο Τριφυλλίας.



Ποιοι δήμοι «σπάνε»
Η υπόθεση του δήμου Σερβίων -Βελβεντού και του βουλευτή Η.Θεοφύλακτου είναι μεν η πιο σοβαρή λόγω των γενικευμένων αντιδράσεων που είναι πιθανόν να προκαλέσει σε όλη την Ελλάδα αλλά δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, παρά τις αντιρρήσεις Χαρίτση, νομικών, μετά από ασφυκτικές πιέσεις βουλευτών, αιρετών και, κυρίως, του γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη, που επιχειρηματολογούν με βάση τις προεκλογικές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ, σε διάσπαση φαίνεται ότι οδηγούνται ακόμη τρεις δήμοι:




-Λέσβου, την οποία επιθυμούν διακαώς ο (υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ) νυν δήμαρχος Σπύρος Γαληνός, ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Πάλλης αλλά και ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου.
-Κέρκυρας, με βασικό υποστηριχτή τον τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Παυλίδη αλλά αντίθετη την έτερη βουλευτή Φωτεινή Βάκη, η οποία ωστόσο, καθώς ανήκει στην εσωκομματική αντιπολίτευση («53»), δεν εισακούγεται ιδιαιτέρως από την Κουμουνδούρου.

-Κεφαλονιάς, με την τοπική βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου να «παίζει τα ρέστα της» υπέρ της διάσπασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σε αυριανή σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ του υπουργού Αλέξη Χαρίτση και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις επίμαχες τέσσερις περιοχές. Ο γραμματέας του κόμματος Π. Σκουρλέτης δεν θα δώσει το παρών για λόγους θεσμικούς, ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική τροπολογία, για την κατάρτισή της οποίας έβαλε το χέρι του (σ.σ. άλλωστε διατηρεί ακόμη ισχυρούς θύλακες στο ΥΠΕΣ όπου έμεινε 22 μήνες) είναι ήδη έτοιμη και πρόκειται να κατατεθεί εσπευσμένα την ερχόμενη Τρίτη στην Βουλή, προκειμένου να ψηφισθεί την Πέμπτη.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *