ροή ειδήσεων

Τσίπρας: Θα με ευγνωμονείς που δεν έγινες ένας νέος Σαμαράς – Καμμένος: Είσαι ψυχρός εκτελεστής



Τσίπρας: «Σας απέτρεψα από το να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς»

Καμμένος: «Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν εσέ δεν θα φορούσαν στέμμα»


Βγήκαν τα «μαχαίρια» στη Βουλή μεταξύ των δύο πρώην κυβερνητικών εταίρων, οι οποίοι «σφάχτηκαν» με... ποίηση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ο Πάνος Καμμένος αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα «ψυχρό εκτελεστή», με τον Πρωθυπουργό να του απαντά ότι κανονικά θα έπρεπε να τον ευγνωμονεί που δεν έγινε... νέος Σαμαράς.

Ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε τις καταγγελίες ότι η διάλυση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση. Ο Πρωθυπουργός από τη μεριά του κατήγγειλε ευθέως τον Π. Καμμένο ότι θα έριχνε την κυβέρνηση.




Τσίπρας σε Καμμένο: Θα με ευγνωμονείς που δεν έγινες ένας νέος Σαμαράς




«Όπως είδατε είμαι εδώ», τόνισε ο πρωθυπουργός παίρνοντας το λόγο από τον Πάνο Καμμένο.

«Δεν δύναμαι να ακολουθήσω την προσπάθεια που καταβάλετε τις τελευταίες ημέρες. Δεν δύναμαι γιατί προσπαθείτε να αποκαθηλώσετε και να ακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής ιστορίας σας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Στις κατηγορίες του Πάνου Καμμένου ότι ρίχνει γέφυρες με την αντιπολίτευση, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε με ποίημα του Καβάφη, «Καινούργιους τόπου δε θα βρεις, δε θα βρεις άλλες θάλασσες, η πόλις θα σ’ ακολουθεί» και συνέχισε λέγοντας ότι του αφιερώνει,«γιατί σε λίγους μήνες αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε. Και σας διαβεβαιώνω: Θα με ευγνωμονείτε που είδα τον σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση. Και που απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς».


Ο κύριος Καμμένος πήρε και πάλι τον λόγο και απάντησε στον Τσίπρα με ένα ποίημα του Γεωργίου Στρατήγη, με τον αγωνιστή της Επανάστασης Ματρόζο, που όταν δεν έγινε δεκτός από τον Ψαριανό υπουργό Ναυτικών, καθώς ο θυρωρός του τον αντιμετώπισε ως «ζητιάνο» του διεμήνυσε: «Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν κι εσέ δεν θα φορούσαν στέμμα».
Καμμένος: «Είσαι ψυχρός εκτελεστής»

Ο υπουργός Άμυνας μίλησε για μεθοδευμένο σχέδιο διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τόνισε ότι από τούδε και στο εξής το κόμμα του δεν θα έχει δικαίωμα λόγου ούτε συμμετοχής στις επιτροπές.

«Τον κ. Μητσοτάκη μαζί τον παλεύαμε. Τώρα μας οδηγείτε στην αντιπολίτευση, ούτε αυτά που λέτε δεξιά κι αριστερά. Ούτε γέφυρες έχω χτίσει κ. πρωθυπουργέ με την διαπλοκή. Θα προτιμήσω να πάω σπίτι μου. Ίσως σας δώσω απόψε και την παραίτησή μου από βουλευτής» είπε ο κ. Καμμένος, και συμπλήρωσε:

«Τις ΚΟ τις συγκροτεί ο λαός, οι πολίτες, οι πλατείες, οι αγώνες που δίνονται με τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα. Σας την χαρίζω και η ασφάλειά μου είναι ο ελληνικός λαός. Μου αρκεί το μετερίζι της ελεύθερης φωνής μου. Αλλά είχα δικαίωμα να το έχω ως εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό με ένα κόμμα που συνεργαστήκατε για τέσσερα χρόνια. Η δική μας εκτέλεση δεν σημαίνει πολλά. Για σας απολύτως τίποτα. Δείξατε ότι είστε πολύ ψυχρός εκτελεστής. Αλλά η εκτέλεση της Μακεδονίας σημαίνει πολλά. Και δεν σας απειλώ. Σας λέω ότι τουλάχιστον θα έπρεπε να σέβεστε αρχές και ιδέες, από την στιγμή που δεν σέβεστε ανθρώπινες σχέσεις»



Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, είπε, «Κύριε Τσίπρα, πήρατε το κεφάλι μου και το πήγατε βόλτα στον Ερντογάν. Οι τουρκικές εφημερίδες πανηγυρίζουν επειδή “έφυγε το πρόβλημα”».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *