ροή ειδήσεων

Ρόδος και Σύμη προτείνονται, ως κορυφαίοι γαστρονομικοί προορισμοί!



Σύμφωνα με την έγκριτη ταξιδιωτική ιστοσελίδα lonelyplanet.com, η Ρόδος και η Σύμη συνιστούν δύο ιδανικές επιλογές για τους λάτρεις του καλού φαγητού. Όπως αναφέρεται στο εν λόγω άρθρο που εξυψώνει την γαστρονομία σε αυτά τα δύο ελληνικά νησιά: «Η Ρόδος και η Σύμη επωφελούνται από τα πιο φρέσκα αλιεύματα θαλασσινών αλλά τα μέρη εστίασης ενέχουν ένα διαφορετικό τοπίο. Υπάρχει καινοτόμα γευσιγνωσία σε εξελιγμένα ξενοδοχεία, αλλά και σε απλές καθημερινές επιλογές». Για τη Ρόδο λέγεται ότι: «Μπορείτε να φάτε καλά σε όλο το νησί, γι ‘αυτό αξίζει να ενοικιάσετε αυτοκίνητο για να εξερευνήσετε διαφορετικές περιοχές. Προχωρήστε νότια στη Λίνδο και βρείτε το εστιατόριο Μαυρίκος, μια κλασική ταβέρνα με αμπέλια, ανοιχτή από το 1933. Βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία στον κεντρικό κυκλικό κόμβο του χωριού. Κοιτάξτε τον David Gilmour, τον κιθαρίστα των Pink Floyd, που έχει σπίτι εκεί κοντά και αρνήθηκε να αφήσει το εστιατόριο να αλλάξει τη διακόσμησή του από τη δεκαετία του ’70.

Στο εστιατόριο Five Senses, στο πολυτελές ξενοδοχείο Lindos Blu «μαγεύει» η μαγειρική καινοτομία του σεφ Manolis Platellas και του chef Lazaros Chatzisavvas. Το μενού γευσιγνωσίας ‘Art Kouzina’ γιορτάζει την ιδέα της γαστρονομίας ως τέχνη, με αναμνήσεις, ιστορίες, δημιουργική παρουσίαση και περίεργες περιστροφές στην ελληνική παράδοση. Η ΠΝΑΙ, ευρωπαϊκή γαστρονομική Περιφέρεια Κατευθυνθείτε προς το χωριό Απόλλωνα, το οποίο είναι μικροσκοπικό, αλλά έχει δύο πολύτιμους λόγους για να το επισκεφθείτε. Ο πληθυσμός του είναι μόλις πάνω από 1000, αλλά ο αγροτουριστικός συνεταιρισμός γυναικών Apollonna εργάζεται σκληρά από το 2005 για να διατηρήσει τις μαγειρικές παραδόσεις του νησιού. Είναι το τέλειο μέρος για να δοκιμάσετε το μαλεμούνι, το ρόδινο ενεργειακό σνακ σουσάμι και το μέλι και να το δείτε χειροποίητο στις 11.30 κάθε μέρα (ζεστό άκρη: μείνετε για το φρέσκο ​​ψωμί το μεσημέρι).




Ο άλλος λόγος για να επισκεφθείτε την Απολλώνια είναι ο τοπικός θρύλος Γιάννης Ευθυμίου, σεφ στο εστιατόριο Paraga. Εδώ είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μυστικά της Ρόδου: ο Γιάννης έχει προσαρμόσει φούρνους με ξύλα για να αναβιώσει τεχνικές από τις προηγούμενες γενιές, καλύπτοντας τις δημιουργίες του με χειροποίητα κεραμικά από τους ντόπιους. Για τη Σύμη λέγεται ότι: Σας αρέσει να γίνετε «τακτικοί», αναγνωρισμένοι από τους ίδιους σερβιτόρους; Στη Σύμη, οι ταβέρνες βρίσκονται συγκεντρωμένες. Ένα από τα καλύτερα μέρη για να δοκιμάσετε στη Σύμη είναι το εστιατόριο Pantelis. Όσο για τα ποτά αναφέρεται, ότι θα μάθετε την ακριβή σημασία της λέξης Yamas!

MONEY-TOURISM.GR

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *