ροή ειδήσεων

Τσίπρας σε τουρκικό κανάλι: Μοιάζουμε πολύ οι δύο λαοί, ο παππούς μου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη



Ο πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη στο τουρκικό κανάλι TGRT News, κατά την παραμονή του στην Τουρκία - «Είναι μια καλή ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», είπε
Συνέντευξη σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία.

Ο κύριος Τσίπρας μίλησε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και πιο προσωπικά, για τον παππού του που γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και για το πόσο μοιάζουν οι δύο λαοί, ο ελληνικός και ο τουρκικός.


Το βράδυ της Πέμπτης μεταδόθηκε από το τουρκικό δίκτυο TGRT News ένα μικρό απόσπασμα της συνέντευξης, που ολόκληρη θα μεταδοθεί την Κυριακή. «Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Επισκέφθηκα την Χάλκη, όπου συνάντησα πολλούς Τούρκους που ήταν πολύ φιλικοί μαζί μου. Πιστεύω πως αυτό είναι το μήνυμα που στείλαμε διεθνώς, ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί χωρίς φόβο και μίσος. Νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, πρέπει να κάνουμε νέα βήματα. Είναι σημαντικό βήμα για να ζούμε μαζί και θα γίνει ένα σύμβολο των στενών και φιλικών σχέσεων του τουρκικού και του ελληνικού λαού.

«Νομίζω πως σε αυτή την περιοχή έχουμε κοινή κουλτούρα, μουσική, ήχους, κουζίνα και γεύσεις. Για παράδειγμα, ο παππούς μου έχει γεννηθεί εδώ, στην Κωνσταντινούπολη. Εννοώ πως έχουμε πολλές ομοιότητες. Έχουμε διαφορετικές γλώσσες, αλλά έχουμε κοινό πολιτισμό. Ετσι πρέπει να ζούμε ειρηνικά και φιλικά μεταξύ μας», είπε ο πρωθυπουργός.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *