ροή ειδήσεων

Οι μαμάδες του Αιγαίου μας βάζουν στην κουζίνα

Πέντε νησιά των Δωδεκανήσων και οι γαστρονομικές τους εκδηλώσεις



Στο πλαίσιο της ανάδειξης της κορυφαίας Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 πέντε νησιά των Δωδεκανήσων θα φιλοξενήσουν ενδιαφέρουσες γαστρονομικές εκδηλώσεις, μετά από απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ρόδος, Κως, Πάτμος, Λειψοί και Αγαθονήσι από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο θα φιλοξενήσουνε δύο διαφορετικές δράσεις οι οποίες έχουν ως στόχο τους την ενημέρωση του κοινού για τα τοπικά προϊόντα, την τοπική κουζίνα, το ελληνικό πρωινό κ.α.




Πιο συγκεκριμένα η πρώτη δράση είναι η «Aegean Mamas Known Best», η οποία απευθύνεται σε μαθητές, γονείς (ως επί το πλείστον στις μητέρες) και γιαγιάδες, ενώ η δεύτερη που ονομάζεται «Aegean Gardener» προσκαλεί στις εκδηλώσεις της σχολεία και μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, καθώς και την αγαπημένη τηλεοπτική σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου –Πρέσβη της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019– όσοι παρακολουθήσουν τις δράσεις θα φορέσουν τις… ποδιές τους και θα μπούνε πίσω από την κουζίνα για να παρασκευάσουν νόστιμα, τοπικά, και όχι μόνο, εδέσματα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *