ροή ειδήσεων

Ξενοδοχείο στη Νότια Ρόδο εξαγόρασε ο όμιλος Fatall



Το τίμημα ξεπέρασε τα 30 εκατ. € και η ολοκλήρωση της συμφωνίας, αφού απομένουν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες, αναμένεται εντός του μηνός

Γνωστό πεντάστερο, εμβληματικό ξενοδοχείο, που ανήκει σε παραδοσιακή ξενοδοχειακή οικογένεια, στη Νότια Ρόδο, εξαγόρασε σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο ισραηλινός ξενοδοχειακός όμιλος FATTAL. Η εξαγορά, την οποία «περιγράψαμε» στις 30 Ιανουαρίου, «κλείδωσε» τις τελευταίες ημέρες, το τίμημα ξεπέρασε τα 30 εκατ. € και η ολοκλήρωση της συμφωνίας, αφού απομένουν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες, αναμένεται εντός του μηνός. Σημειώνεται ότι ο ισραηλινός όμιλος έχει περιλάβει στις προτεραιότητές του την Ελλάδα, καθώς πριν από λίγες μόνο ημέρες, ανακηρύχθηκε πλειοδότης στον διαγωνισμό για την μίσθωση του Esperia, στην οδό Σταδίου στην Αθήνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει αγοράσει, από τράπεζα, το ξενοδοχείο Mistral, στη Ρόδο.


Ποιός είναι ο όμιλος Fattal

Το Fattal Hotel Chain είναι ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος στο Ισραήλ, με 39 ξενοδοχεία και 16.700 δωμάτια υπό τη διεύθυνση του. Τα ξενοδοχεία βρίσκονται σε όλη τη χώρα, σε όλους τους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ, Τιβεριάδα, Νεκρά Θάλασσα και Eilat. Η αλυσίδα κατέχει επίσης και διαχειρίζεται 150 ξενοδοχεία, με την επωνυμία Leonardo στην Ευρώπη. Ενώ η Fattal Hotel Chain αποδίδει τη συνεχή ανάπτυξή της στα συνδυασμένα ταλέντα των πολυάριθμων ταλαντούχων και αφιερωμένων ανθρώπων της, τελικά αυτή η επιτυχία οφείλεται στην αποφασιστικότητα και το όραμα του ιδρυτή της, David Fattal. Ο κ. Fattal ξεκίνησε την καριέρα του ως σερβιτόρος και αναγνωρίζει ότι αυτή του η εμπειρία, του έδωσε καινοτόμες ιδέες για τις βασικές αξίες που είναι απαραίτητες για την προσέλκυση επισκεπτών και τη μετατροπή τους, σε επαναλαμβανόμενους πελάτες. Το 1984, σε ηλικία 27 ετών, διορίστηκε Βοηθός Γενικός Διευθυντής του διάσημου ξενοδοχείου Dan Accadia στο Herzliya. Μέχρι το 1988 έγινε γενικός διευθυντής του παλατιού του βασιλιά Σολομώντα στο Eilat. Δέκα χρόνια αργότερα, το 1998, ο David ίδρυσε τη ξενοδοχειακή του επιχείρηση Fattal Hotels, αναλαμβάνοντας επίσης το διάσημο Meridien Hotel στο Eilat. Άλλα ξενοδοχεία ακολούθησαν σύντομα, καθώς ο David και η ομάδα του είχαν ως στόχο να δημιουργήσουν και να παραδώσουν ένα νέο σημείο αναφοράς στους επισκέπτες. Για πολλά χρόνια το όνομα Fattal είναι συνώνυμο της καινοτομίας στον κλάδο των ξενοδοχείων. Η αλυσίδα ξενοδοχείων Fattal εισήγαγε το σύστημα all-inclusive στο Ισραήλ και έχει θέσει νέα πρότυπα στην κουλτούρα ψυχαγωγίας, τόσο για παιδιά, όσο και για ενήλικες.


Και στην Ευρώπη

Το 2007 τα ξενοδοχεία Fattal επέκτειναν τη λειτουργία της στην Ευρώπη, όταν άνοιξε το πρώτο της ξενοδοχείο, στο Βερολίνο της Γερμανίας. Έκτοτε, η αλυσίδα ξενοδοχείων επέκτεινε τη δραστηριότητά της σε άλλα μέρη της Γερμανίας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ελβετία, η Αυστρία, το Βέλγιο και η Ουγγαρία. Σήμερα τα ξενοδοχεία της αλυσίδας στο Ισραήλ περιλαμβάνουν 24 από τα εμπορικά σήματα Leonardo, καθώς και από τα εμπορικά σήματα Herods, U Hotels, Hotel Rothschild 22 και NYX Hotels. Το 2013 τα ξενοδοχεία Fattal απέκτησαν τον όμιλο Queens Moat Houses (Γερμανία) Holding GmbH, προσθέτοντας στη διοίκηση του άλλα 20 ξενοδοχεία στη Γερμανία. Σήμερα, το ευρωπαϊκό τμήμα της Fattal, διαχειρίζεται 150 ξενοδοχεία σε όλη την Ευρώπη, 45 από τα οποία βρίσκονται στη Γερμανία και αναμένεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές τους και σε άλλες τοποθεσίες. Σ.Σ.: Δεν αποκαλύπτουμε το όνομα του ξενοδοχείου, σεβόμενοι την επιθυμία των εμπλεκομένων, να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

MONEY-TOURISM.GR

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *