ροή ειδήσεων

O θάνατος των tablets



Μια κατηγορία τεχνολογικών προϊόντων που βρίσκεται σίγουρα στον δρόμο προς την εξαφάνιση είναι τα tablets. Με την εμφάνιση των αναδιπλούμενων τηλεφώνων, τα οποία αναμένεται να παρουσιάσουν εκτεταμένη επιφάνεια οθόνης, με ευκολία χρήσης που δεν έχουμε δει ακόμη ως τώρα, σίγουρα τα tablets θα χάσουν τη χρηστική τους αξία.



Το iPad της Apple αποτελεί σχεδόν ξεχωριστή κατηγορία μόνο του και εκτός αυτού, η υπόλοιπη αγορά των tablets (Android) βρίσκεται σε ύφεση. Κάθε χρόνο πλέον εμφανίζονται 1-2 ενδιαφέρουσες συσκευές σε αυτήν την κατηγορία και δύσκολα μπορούν να τραβήξουν και πάλι το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι' αυτήν την πορεία, όμως ο βασικός είναι σίγουρα οι οθόνες που βρίσκουμε πλέον στα smartphones.

Τα μεγέθη έχουν αυξηθεί τόσο πολύ που παράλληλα με τα όλο και μικρότερα bezels (περιθώρια στην άκρη της οθόνης), ο χρήστης έχει στη διάθεσή του πολύ μεγαλύτερες επιφάνειες για να ευχαριστηθεί και να δουλέψει, σε σημείο που δεν του χρειάζεται επιπλέον συσκευή. Η εμφάνιση των αναδιπλούμενων τηλεφώνων που θα φτάνουν τις 7 ίντσες και άνω στην "ξεδιπλωμένη" μορφή τους σίγουρα υπερκαλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών.



Τα tablets είχαν νόημα όταν το κινητό μας έφτανε τις 4 ίντσες με το ζόρι. Εδώ και αρκετό καιρό όμως έχουμε ακόμα και μεσαίας κατηγορίας smartphones με 6-ιντσες οθόνες, παραμένοντας προσιτά σε τιμές.

Τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα θα σημάνουν το οριστικό τέλος των tablets, δεδομένου ότι θα καταφέρουν να διεισδύσουν στην αγορά και ότι θα πέσουν σε τιμές "απτές" για τον μέσο χρήστη.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *