ροή ειδήσεων

«ROD.IT»-Μια καινοτόμα γαστρονομική εφαρμογή για κινητά



Γεύση και άρωμα από τη νησιώτικη γαστρονομία πήρε το 2ο TEDxYouth, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, στα εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία».
Οι μαθητές και οι γονείς τους, με επικεφαλής την βραβευμένη σεφ και Πρέσβειρα του τίτλου «Νότιο Αιγαίο – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μαγείρεψαν μαζί με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων – Δωδεκανήσου και έδωσαν μια διαφορετική νότα στην διοργάνωση, στο πλαίσιο της δράσης «Μαμάδες του Αιγαίου – Aegean mamas know best».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και με την παρουσία 300 και πλέον ατόμων, στο πλαίσιο του 2ου TEDxYouth.




Στο πλαίσιο της διοργάνωσης παρουσιάστηκε από μαθητές η καινοτόμα γαστρονομική εφαρμογή για κινητά και τάμπλετ, ROD.IT.
Πρόκειται για μια εφαρμογή, με τεχνολογία AR που κάνει το μενού των εστιατορίων έξυπνο και διαδραστικό.
Το ROD.IT, έχει να κάνει με το πώς βρίσκουμε ένα φαγητό, από ποια συστατικά αποτελείται και πού μπορούμε να τα βρούμε σκανάροντας πάνω από ένα φαγητό ή πιάτο.
Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και «δοκίμασε» το έξυπνο μενού του ROD.IT.
«Αυτό που παρακολουθούμε σήμερα εδώ, συνδέει την παράδοση με το μέλλον. Συνδέει τη γαστρονομία των νησιών μας με τις νέες τεχνολογίες, που μπορούν να εγγυηθούν τη συνέχιση και την εξέλιξή της στο χρόνο, παράλληλα με τη διάδοσή της. Αυτό, μόνο η νέα γενιά θα μπορούσε να το συλλάβει σαν ιδέα και να το υλοποιήσει. Οι καινοτόμες εφαρμογές, όπως το ROD.IT, είναι ένας από τους στόχους που υπηρετούνται μέσα από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας στο Νότιο Αιγαίο» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

ερτ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *