επικαιρότητα

Airbnb: Τα «χρυσά μεροκάματα» σε Αθήνα και νησιά

"Ζαλίζουν" τα έσοδα από τις βραχυχρόνιες μισθώσειςΊλιγγο προκαλούν τα έσοδα από τις μισθώσεις ακινήτων μέσω Airbnb σε περιοχές-φιλέτα της Αθήνας, αλλά και στα νησιά.

Μάλιστα πρόσφατη έρευνα της ΤτΕ δείχνει αύξηση τιμών στα ακίνητα, στην οποία έχει παίξει καταλυτικό ρόλο το Airbnb. Όπως φαίνεται κι από τα στοιχεία του AirDNA, που συλλέγει στοιχεία από τις μισθώσεις από πλατφόρμες ανάλογες μ' αυτήν του Airbnb, στην Αθήνα και σε ορισμένα νησιά τα έσοδα είναι πολύ μεγάλα.

Σε Κουκάκι- Μακρυγιάννη είναι ενεργά 771 ακίνητα, τα οποία σε ποσοστό άνω του 90% εκμισθώνονται ολόκληρα. Αυτά τιμώνται κατά μέσο όρο λίγο πάνω από τα 65 ευρώ ημερησίως κι αποφέρουν στους ιδιοκτήτες έσοδα περίπου 1.350 ευρώ το μήνα. Όσο τα ακίνητα πλησιάζουν προς την Ακρόπολη, τα έσοδα ανεβαίνουν και οι ιδιοκτήτες παίρνουν... μηνιάτικο γύρω στα 1600 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στους νησιωτικούς προορισμούς η Κέρκυρα στο πικ της τον Αύγουστο, που έχει πληρότητα 100% αποφέρει στους ιδιοκτήτες που μισθώνουν τα ακίνητά τους μέσω Airbnb κοντά στα 2.500 ευρώ! Αντίστοιχα, στην Χαλκιδική το μηνιάτικο φτάνει στα 2.350 ευρώ, ενώ όταν μιλάμε για Σαντορίνη και Μύκονο, τα ποσά είναι δυσθεώρητα και φτάνουν τα 5.250 ευρώ και 10.750 ευρώ, αντίστοιχα

Με πληροφορίες από το Έθνος

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: θέλω να ρωτήσω πως στην Ρόδο των 100 χιλ κατοικων τοπικό σάιτ εχει 1 εκατομ επισκέπτες το μήνα;;;
δηλ μπήκαν όλοι και το 10% της ελλαδας;;;

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά