ροή ειδήσεων

Μετά τη Μύκονο μπαίνουν στον χάρτη της πολυτελούς κατοικίας και οι μικροί προορισμοί



Μετά τη Μύκονο, η οποία αποτελεί παραδοσιακά το επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφερόντος από πλευράς των υποψηφίων, ξένων αγοραστών στο χάρτη της πολυτελούς κατοικίας μπαίνουν και οι μικρότεροι νησιωτικοί προορισμοί, ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας.

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει και ο κ. Σάββας Σαββαϊδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Greece Sotheby’s Inrternational Realty, η οποία πέραν του ιδιαίτερα υψηλού όγκου πωλήσεων που πέτυχε ειδικά κατά το τελευταίο εξάμηνο στη Μύκονο, αγγίζοντας επίπεδα -ρεκόρ, είδε τις πωλήσεις να αυξάνονται το τελευταίο διάστημα σε προορισμούς όπως οι Παξοί, η Ιος αλλά και η Νάξος για premium κατοικίες με τιμές που ξεπερνούν ακόμη και τα 3 εκατ. ευρώ.



Παξοί


Εκτός από τα καινούρια ακίνητα (σ.σ. η περιοχή π.χ. του Νοτίου Αιγαίου ανήκει σε αυτές όπου σημειώθηκε η μεγάλη αύξηση της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας για το 2018 φθάνοντας σε επιφάνεια το +59,3% και σε όγκο το +50,6%), στον «αφρό» έχουν βγει και ακίνητα κατασκευής των αρχών της κρίσης, για τα οποία τώρα η συγκυρία είναι πιο θετική τόσο για την πλευρά των πωλητών, με δεδομένη και την άνοδο της αγοράς πολυτελούς κατοικίας στη χώρα μας, όσο και των αγοραστών, οι οποίοι θεωρούν ανταγωνιστικές τις τιμές της Ελλάδας σε σύγκριση με άλλους προορισμούς της Μεσογείου.

Ενδεικτικά, ακίνητο 5 στρεμμάτων στους Παξούς που φιλοξενεί μία κύρια βίλα και έναν ξενώνα δύο δωματίων συνολικής επιφάνειας 520 τ.μ. και κατασκευής 2011, με πισίνα πωλείται αυτή την στιγμή στην τιμή των 3,45 εκατ. ευρώ. Σε έναν λιγότερο «γνωστό» προορισμό για πολυτελή κατοικία, τη Μήλο ολοκαίνουρια βίλα, του 2018, με βιοκλιματικό σχεδιασμό, συνολικής επιφάνειας 1.100 τ.μ. σε οικόπεδο 25.000 στρεμμάτων, με πισίνα και απεριόριστη θέα στη θάλασσα, πωλείται προς 5.000 ευρώ ανά τ.μ. στα 5,5 εκατ. ευρώ.



Μήλος
Αλλωστε με την άνοδο της αγοράς συνδέονται και οι υψηλές επιδόσεις του ελληνικού γραφείου της Sotheby’s στην Ελλάδα, το οποίο παρουσίασε από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης διεθνώς.

Σύμφωνα με τον κ. Σαββαϊδη μάλιστα, η Greece Sotheby’s International Realty τριπλασίασε στο 2018 τον όγκο πωλήσεών της σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, ενισχύοντας ουσιαστικά την ηγετική θέση της στην αγορά πολυτελών ακινήτων στην Ελλάδα. «Μέσα σε μόλις 24 μήνες λειτουργίας, πετύχαμε τις υψηλότερες καταγεγραμμένες πωλήσεις που έχει πετύχει εταιρεία, στους Παξούς, στη Νάξο και την Ίο, ενώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων 6 μηνών ολοκληρώσαμε τον υψηλότερο όγκο συμφωνιών για κατοικίες στη Μύκονο.


Ταυτόχρονα, η Ρόδος και η Κέρκυρα σημείωσαν επίσης σημαντική αύξηση, ως αποτέλεσμα της διεθνούς στρατηγικής marketing που ακολουθήσαμε».





Κέρκυρα

Διεθνώς η Sotheby’s International Realty Affiliates LLC σημείωσε την υψηλότερη ετήσια απόδοση στην ιστορία της για το 2018, με τους συνεργάτες της να πετυχαίνουν συνολικό όγκο πωλήσεων που ξεπέρασε τα 112 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μέσα στην οικονομική χρήση 2018 η Sotheby’s International Realty συνέχισε να αναπτύσσεται σε σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές όπως αυτές της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Σλοβακίας και της Ελβετίας. Ταυτόχρονα μέσα στο 2018 πραγματοποιήθηκε η πώληση των δικαιωμάτων της στην Κύπρο. Στην Ασία, νέα γραφεία εγκαινιάστηκαν στη Σρι Λάνκα και στην Ταϊλάνδη, ενώ συμφωνίες επέκτασης υπεγράφησαν στην Ινδονησία, στο Βιετνάμ και στις Μαλδίβες
Πηγή: newmoney.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *