ροή ειδήσεων

Συλλυπητήριο μήνυμα του συλλόγου Κασιωτών Ρόδου για την απώλεια του Μηνά Δασκαλάκη



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κασιωτών Ρόδου “Ο ΧΑΔΙΩΤΗΣ” εκφράζει την οδύνη των μελών του, ολόκληρης της παροικίας των Κασιωτών και των φίλων της Κάσου, για τον θάνατο του Γραμματέα του Συλλόγου ΜΗΝΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ.
Η Κηδεία του θα γίνει στο Κοιμητήριο – Νεκροταφείο Ιερού Ναού Παμεγγίστων Ταξιαρχών του Δημοτικού Κοιμητηρίου Ρόδου την Τρίτη 26/3/2019 στις 3 μ.μ.
Αποφασίζουμε:
-Nα καταθέσουμε στεφάνι στον Ι.Ν. Ταξιαρχών.
-Κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2019 ο σύλλογος να παρελάσει με μαύρο περιβραχιόνιο.
-Να δημοσιευθεί το ψήφισμα για το θάνατο του εκλιπόντος.



Το Δ.Σ. του Συλλόγου


Σύντομο βιογραφικό:
Ο Μηνάς Δασκαλάκης, καταγόταν από την Κάσο και γεννήθηκε στη Κασιώτικη Παροικία, στο Πορτ Σάιτ της Αιγύπτου την 1/7/1951. Γονείς του ήταν ο Μιχάλης Δασκαλάκης και η Αικατερίνη Μαγιορκίνου. Ήταν παντρεμένος με την Καραγιαννάκη Μάγκυ, κόρη του Δασκάλου της Κάσου Μιχαήλ Καραγιαννάκη. Η αδερφή του Άννα Δασκαλάκη ζει μόνιμα στην Αθήνα και είναι παντρεμένη με τον Σουλτανάκη Μανόλη. Η Θεία του η Κοκόνα Μαγιορκίνου, ζει στη Σύρο και είχε παντρευτεί τον Νίκο Φιλάρετο, ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος Σύρου.
Ο Μηνάς Δασκαλάκης, ήταν αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Ως ανθυποπλοίαρχος ήταν ναυτολογημένος, για σειρά ετών, στην Ναυτική Εταιρεία Αιγαίου. Για ένα διάστημα της ζωής του διεύθυνε το ναυτικό γραφείο της Σύρου, μαζί με το θείο του Νίκο Φιλάρετο, το οποίο συνεργαζόταν με τα Ναυπηγία Σύρου.
Ο Μηνάς Δασκαλάκης υπήρξε πολλά χρόνια Α΄ Γραμματέας του Συλλόγου Κασιωτών Ρόδου. Αρνήθηκε, τρεις φορές, ν’ αναλάβει την προεδρία του συλλόγου παρά την ομόφωνη απόφαση των μελλών του Δ.Σ.
Ήταν μια σπάνια ειρηνική προσωπικότητα, με ήθος, αξιοπρέπεια και ευαισθησία. Αγαπούσε την Κάσο και ενδιαφερόταν για όλα τα θέματα που αφορούσαν την Κασιώτικη παροικία και το αγαπημένο του Νησί.
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, έγινε ιστοριοδίφης και τα πονήματα του, τα οποία ανακοινώθηκαν στα πολιτιστικά συμπόσια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, σχετικά με την ναυτική ιστορία της Κάσου και την Πειρατεία στο Αιγαίο, δημοσιεύθηκαν στους τόμους των Δωδεκανησιακών Χρονικών.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *