ροή ειδήσεων

Φωτογραφίες - ντοκουμέντο του Τσίπρα μέσα από το Σινούκ με ισχυρές ενέσεις πατριωτισμού

Κατά την επίσκεψή του στο Αγαθονήσι



Στις φωτογραφίες φαίνεται ο πρωθυπουργός να κοιτά από το παράθυρο του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε λίγο πριν προσγειωθεί στο Αγαθονήσι

Φωτογραφίες μέσα από το Σινούκ με το οποίο μεταφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα στο Αγαθονήσι προκειμένου να παραστεί στους εορτασμούς για την εθνική επέτειο το οποίο παρενοχλήθηκε από τουρκικά μαχητικά δόθηκαν στη δημοσιότητα.


Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το militaire.gr έρχονται στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά το αυστηρό διάβημα που έστειλε το υπουργείο Εξωτερικών προς την τουρκική πλευρά για την παρενόχληση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο πρωθυπουργός Αλέξης.

Στις φωτογραφίες φαίνεται ο πρωθυπουργός να κοιτά από το παράθυρο του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε λίγο πριν προσγειωθεί στο Αγαθονήσι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ψύχραιμος και όπως λένε οι πληροφορίες ήταν και “ανυπάκουος” στην σύσταση των χειριστών που του ζήτησαν να καθίσει και να δεθεί. Οι φωτογραφίες μέσα από το Σινούκ που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα, είναι τραβηγμένες από το χέρι του έμπειρου φωτορεπόρτερ που πάντα τον συνοδεύει, του Αντρέα Μποτέλι.

Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός της δημοσίευσης των φωτογραφιών και ποιος είναι ο στόχος τους. Είχε προηγηθεί η ομιλία Τσίπρα στο Αγαθονήσι όπου είχε καταγγείλει την παρενόχληση του ελικοπτέρου από τουρκικά F-16 ενώ είχε δηλώσει, πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός θα φτάσει σε κάθε πλευρά της Ελλάδας ακόμη και αν πρέπει να πάει κολυμπώντας ».

Είναι φανερό ότι ο πρωθυπουργός είναι σε δύσκολη θέση σε όλα τα θέματα, αλλά κυρίως στα εθνικά για τα οποία ο κόσμος είναι εξοργισμένος. Το επικοινωνιακό πατατράκ με τη συμφωνία των Πρεσπών, η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας ταυτόχρονα με την τακτική της καταλαγής και της υποχωρητικότητας από την πλευρά της Αθήνας, οι γκάφες Τσιρώνη με το Καστελόριζο και Κατρούγκαλου με την συνεκμετάλλευση, έχουν δημιουργήσει αρνητική εικόνα.


Την εικόνα αυτή μιας κυβέρνησης που αδυνατεί να διαχειριστεί μείζονα θέματα επιχειρεί να αντιστρέψει το επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου. Η τακτική της «ηρωοποίησης» του πρωθυπουργού, της ενίσχυσης του ηγετικού του προφίλ είναι μια παλιά δοκιμασμένη συνταγή και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κάθε φορά που ο «ηγέτης» στριμώχνεται στα σχοινιά, παραδόξως εμφανίζονται περιστατικά που τον αναδεικνύουν ως παράγοντα σταθερότητας, ασφάλειας, ως αποκούμπι της κοινωνίας. Αυτής της λογικής είναι και η διαρροή των φωτογραφιών μέσα από το Σινούκ που δείχνουν τον ψύχραιμο Τσίπρα να βγάζει φωτογραφίες… άραγε τι; Τα τουρκικά αεροσκάφη που ήταν τουλάχιστον 4 μίλια μακριά;


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *