ροή ειδήσεων

Σοβαρή δυσλειτουργία του νοσοκομείου Ρόδου καταγγέλλει στη Βουλή ο Δ.Κρεμαστινός



Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας.


Ο Ε' Αντιπρόεδρος της Βουλής, που είχε διατελέσει υπουργός Υγείας την περίοδο 1993-1996, επικαλείται στοιχεία του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με τα οποία το 2018 οι αεροδιακομιδές ασθενών από τη Ρόδο έφτασαν τις 170, «αριθμός - ρεκόρ, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κρεμαστινό, αυτή η «έκρηξη αεροδιακομιδών» δείχνει πρόβλημα γενικότερης δυσλειτουργίας του νοσοκομείου του νησιού, το οποίο πιθανώς αδυνατεί να ανταποκριθεί στα σοβαρά περισταστικά.

«Η Δωδεκάνησος είναι ίσως η μοναδική περιοχή που απέχει τόσο πολύ από την κεντρική χώρα και γι' αυτό το λόγο θα έπρεπε να έχει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενός μεγάλου νοσοκομείου», υπογραμμίζει ο βουλευτής Δωδεκανήσου.
Μετακομίζουν οι καρκινοπαθείς που χρειάζονται ακτινοθεραπεία




Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το ακτινοθεραπευτικό τμήμα επί 4 χρόνια παραμένει στάσιμο, με αποτέλεσμα οι καρκινοπαθείς να... εκλιπαρούν τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας για μια θέση θεραπείας. Η ψυχική ταλαιπωρία και η οικονομική επιβάρυνση είναι προφανής».


Κατόπιν αυτών, ο Δημήτρης Κρεμαστινός ρωτά τον υπουργό Υγείας ποιες ενέργειες προτίθεται να δρομολογήσει ώστε το νοσοκομείο Ρόδου να λειτουργεί τουλάχιστον σε επίπεδο ανάλογο με τα νοσοκομεία της Κρήτης.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *