ροή ειδήσεων

Ν. Σαντορινιός – Διάσπαση Ρόδου: «Βιλαέτια και φαντάσματα του παρελθόντος θα επανέλθουν αν διασπαστεί..!».




«Νομίζω πως αρκετός κόσμος καταλαβαίνει ότι με το να διασπαστεί ο Δήμος Ρόδου θα δημιουργηθούν και πάλι… βιλαέτια και θα επανέλθουν τα φαντάσματα του παρελθόντος», δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ Ρόδου, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός –με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν να γίνονται κινήσεις πριν τις εκλογές του προσεχούς Μαΐου.

Σε ερώτηση ποιες θα μπορούσαν να είναι οι συνέπειες, εάν πράγματι προχωρήσει κάτι τέτοιο, καθώς εκφράζονται φόβοι για τα θέματα στις κοινότητες, ο κ. Σαντορινιός δήλωσε:
«Νομίζω πως αρκετός κόσμος καταλαβαίνει ότι με το να διασπαστεί ο Δήμος Ρόδου θα δημιουργηθούν και πάλι… βιλαέτια και θα επανέλθουν τα φαντάσματα του παρελθόντος».

Σχολιάζοντας δημοσίευμα της «δημοκρατικής» σχετικά με την περίπτωση της Κέρκυρας, η οποία θα διασπαστεί ενώ έχει λιγότερους κατοίκους από την Ρόδο, ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθάρισε τα εξής:



«Κοιτάξτε, το ακούω αυτό το επιχείρημα το οποίο είναι σοβαρό. Όμως οι κοινωνικές και οι πολιτικές συνθήκες σε κάθε τόπο, είναι διαφορετικές. Να μην ξεχνάμε ότι αν κάποιος επισκεφθεί την Κέρκυρα και θέλει να πάει στο βόρειο ή στο νότιο άκρο του νησιού, παρ όλο που οι αποστάσεις είναι μικρότερες, ο χρόνος είναι πολύ μεγαλύτερος. Το οδικό δίκτυο της Κέρκυρας, είναι τραγικό. Άρα, κανείς μπορεί να μιλήσει για τις υποδομές στα δύο νησιά και πώς μπορούν μεταξύ τους να συνδεθούν οι κοινότητες. Υπάρχει δηλαδή και αυτό το επιχείρημα το οποίο δεν είναι τόσο αριθμητικό, αλλά περισσότερο ποιοτικό. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι οι θεσμικοί φορείς του τόπου, δεν επιδιώκουν κάτι τέτοιο. και πιστεύω ότι αυτό πρέπει να αποτελέσει το κριτήριο».


Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/3/19 19:20

    κ. βολευτά τα βιλαέτια υπήρχαν , υπάρχουν και θα υπάρξουν και στο μέλλον , το θέμα είναι κατά πόσον εξυπηρετούνται οι πολίτες της Ν. Ρόδου σε θέματα καθημερινότητας , με το υπάρχων κεντροδιοικητικό σύστημα ( καθαριότητα , υποδομές , σχολεία , δρόμοι , ύδρευση κ.λ.π ) , θεωρώ ότι οι πλειονότητα των κατοίκων θεωρεί ότι η δημιουργία ενός νέου Δήμου στα Νότια του νησιού μας αυτήν την στιγμή και σε συνδυασμό με την ραγδαία τουριστική ανάπτυξή που παρουσιάζει η συγκεκριμένη περιοχή , είναι αναγκαία , καλό είναι λοιπόν να γίνει μια ανοιχτεί συζήτηση χωρίς προκαταλήψεις και κομματικές ταυτότητες , αλλά με γνώμονα το καλό της ΡΟΔΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *