ροή ειδήσεων

Ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ από το σπάσιμο των Δήμων – «Αντάρτικο» από βουλευτές



Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν παράπονα από το σπάσιμο των Δήμων. Υποστηρίζουν ότι δεν ικανοποιούνται -και μάλιστα προεκλογικά- αιτήματα στις εκλογικές τους περιφέρειες. Για "εμπόλεμη κατάσταση" στην Κέρκυρα μιλά η Φωτεινή Βάκη. Καταψηφίζει την τροπολογία ο Μιχελογιαννάκης.

Εσωκομματικές διαμάχες στο ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών για το σπάσιμο των 5 δήμων.

Από τη μία πλευρά η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος και βουλευτής Κέρκυρας Φωτεινή Βάκη που «έχει βγάλει το όπλο της» κατά του Υπουργού ΕσωτερικώνΑλέξανδρου Χαρίτση για τη διαίρεση του δήμου Κέρκυρας σε τρεις νέους δήμους. Και από την άλλη, βουλευτές που παραπονούνται γιατί δεν ικανοποιήθηκαν τα δικά τους αιτήματα να γίνουν νέοι δήμοι στις εκλογικές περιφέρειές τους.

Η χθεσινή διαβεβαίωση του υπουργού Εσωτερικών ότι με την τροπολογία αυτή θα δημιουργηθεί μια Επιτροπή που θα μελετήσει τα αιτήματα δεν φαίνεται να τους ικανοποιεί καθώς ο χρονικός ορίζοντας είναι πέρα των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Βάκη: Μαίνεται ακήρυχτος πόλεμος στην Κέρκυρα

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη αντιτάχθηκε με το σπάσιμο του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας σε τρεις νέους και κυρίως με την δημιουργία του νότιου Δήμου με έδρα τη Λευκίμμη, καθώς θεωρεί ότι το θέμα των σκουπιδιών και της δημιουργίας εκεί Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων θα έχει εκλογικές συνέπειες με αύξηση των «ακροδεξιών σκουπιδιών» όπως είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η συγκυρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα δεν επιτρέπουν πανηγυρισμούς από το σπάσιμο των δήμων. Η ίδια περιέγραψε την ζοφερή κατάσταση στο νησί, λέγοντας πως στον νότο μαίνεται ακήρυχτος πόλεμος και δημοτικά συμβούλια συνεδριάζουν με προστασία αστυνομικών δυνάμεων.




Μιχελογιαννάκης: Δεν ψηφίζω την τροπολογία

Γκρίνια και υπονοούμενα όμως και από τους βουλευτές που περίμεναν ενόψει των διαιρέσεων αυτών να ικανοποιηθούν και τα δικά τους αιτήματα ώστε να έχουν ένα «δώρο» να προσφέρουν στους παραταξιακούς υποψήφιουςπου θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στις προσεχείς εκλογές.

Ειδικότερα, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης είπε πως «είναι κρίμα σε ένα τόσο καλό νομοσχέδιο να έρχεται μια τροπολογία που δημιουργεί προβλήματα. Από τον Νοέμβριο του 2018 έστελνα επιστολές στον κ. Χαρίτση και τον επισκέφθηκα με Επιτροπές κατοίκων που ζητούν την αυτονομία των δήμων τους. Μεταξύ αυτών και η Νέα Αλικαρνασσός που έχει και οικονομική αυτοτέλεια και ιστορικότητα. Ζήτησαν την δημοτική αυτονομία από τον κ. Χαρίτση αλλά αγρόν ηγόρασαν. Το ίδιο και οι κάτοικοι του Ζαρού, του Τυμπακίου και αλλού. Ο υπουργός πρέπει να ευαισθητοποιηθεί. Εγώ δεν στηρίζω και δεν ψηφίζω την τροπολογία».


Παράπονα όμως έχει και ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού που είπε ότι «αφού άνοιξε το θέμα της διάσπασης Καλλικρατικών δήμων, θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να περιλάβει και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στον δήμο Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας, έναν δήμο τεράστιας έκτασης με μεγάλες δυσχέρειες πρόσβασης από το ένα σημείο στο άλλο, με γηρασμένο πληθυσμό και ανισομερή ανάπτυξη. Θα έπρεπε να διαχωριστεί, προκειμένου να είναι αποτελεσματική η λειτουργία του. Το θέμα έχει τεθεί στο αρμόδιο υπουργείο»

Αιχμές για μη ικανοποίηση και των δικών του αιτημάτων και από τον βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Μπρατσώλη που μίλησε για επιλεκτικές διασπάσεις και αποκλεισμούς και υποστήριξε ότι τα χωροταξικά θέματα θα έπρεπε να εξεταστούν συνολικά στο πλαίσιο του Κλεισθένη 2.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *