ροή ειδήσεων

Ακέφαλη η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού -Παραιτήθηκαν Κόκκινος και Πλευράκης



Μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από υπουργός Εξωτερικών παραιτήθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Κόκκινος καθώς και ο κ. Πλευράκη.
Ο ευρισκόμενος στο Περθ υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Για τις παραιτήσεις των δύο στελεχών της ΓΓΑΕ έκανε ήδη δήλωση ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος. Παραιτήσεις στον οποίο υποβλήθηκαν εγγράφως χθες.

Προσωπικά θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Μιχάλη Κόκκινο και τον Δημήτρη Πλευράκη για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε από τη πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως ΥΦΥΠΕΞ».

Ο αποχαιρετισμός Κόκκινου στην Ομογένεια

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Μιχάλης Κόκκινος αποχαιρετά την ομογένεια και όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό του τα τέσσερα χρόνια που υπηρετούσε τον Απόδημο Ελληνισμό από από το μετερίζι της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. Γράφει:
“Ώρα ευθύνης, ώρα αξιοπρέπειας, ώρα πολιτικής απόφασης και ώρα συνειδητής πολιτικής πράξης παραιτησης, προσηλωμένης σε ηθικές αξίες και αρχές, που υπηρέτησες, υπηρετείς και θα εξακολουθήσεις να υπηρετείς, με πατριωτισμό, ρομαντισμό και αυταπάρνηση! Για μια Ελλάδα κυρίαρχη, ισχυρή, πόλο ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο! Για ένα Κόσμο ανθρώπινο, ειρηνικό, αλληλέγγυο, σύμφωνα με το «Πνεύμα της Ρόδου»! Ένα Κόσμο καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας!
Με βαθειά τιμή και ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες, που εκπροσωπούν επάξια τον Οικουμενικό Ελληνισμό απανταχού της γης,
Μιχάλης Ε. Κόκκινος”.

Έτσι ακέφαλη είναι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού μετά τις παραιτήσεις των δύο μελών του “Πράττω”, του Επικεφαλής Μιχάλη Κόκκινου και του αναπληρωτή γενικού διευθυντή, Δημ. Πλευράκη. Τα δύο στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών μαζί με τον Νίκο Εξαδάκτυλο, αναπληρωτή γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου και επίσης μέλος του “Πράττω”, οδηγήθηκαν σε παραίτηση μετά από σύγκρουση για θέματα των Πομάκων. Το ΠΡΑΤΤΩ διεμήνυσε ότι αν γίνει αλλαγή πολιτικής θα αποσύρουν τα άλλα στελέχη τους από το υπουργείο Εξωτερικών, όπως και στη συνεχεία έκαναν.

Η Ανακοίνωση του Πράττω

Ρήξη στις σχέσεις του Νίκου Κοτζιά με το Μέγαρο Μαξίμου σηματοδοτεί η ανακοίνωση του «ΠΡΑΤΤΩ» , με την οποία έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκαν τρία στελέχη της Κίνησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών από τα δημόσια αξιώματα που κατείχαν. Παραιτήσεις, που όπως καταγγέλλει , το «ΠΡΑΤΤΩ» «ζητήθηκαν άμεσα ή έμμεσα από το Μαξίμου με έωλα επιχειρήματα».
Πηγές της Κίνησης του κ. Κοτζιά αναφέρουν ότι «υπήρξε σύγκρουση για θέματα των Πομάκων και το ΠΡΑΤΤΩ διεμήνυσε ότι αν γίνει αλλαγή πολιτικής θα αποσύρουν τα άλλα στελέχη τους από το υπουργείο Εξωτερικών, όπως και στη συνεχεία έκαναν».

Είναι ενδεικτικό ότι στην ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ αφήνονται σαφείς αιχμές για τις κυβερνητικές πολιτικές στη Θράκη, καθώς αναφέρεται: «Επειδή η θρυαλλίδα του προβλήματος που προέκυψε στις σχέσεις μας αφορά στην πολιτική της Κυβέρνησης και της αριστεράς τους τελευταίους μήνες στη Θράκη, θέλουμε να επαναλάβουμε: είναι θεμελιακή δημοκρατική απαίτηση να υπερασπιζόμαστε τις μειονότητες μέσα στη μειονότητα. Είναι θεμελιακό σε μια δημοκρατική πολιτεία το δικαίωμα των Ελλήνων Πομάκων, Ρομά και Αλεβιτών να μην υποτάσσονται στο τουρκικό προξενείο, στις προσπάθειές του να τους ποδηγετήσει με την παραδοσιακή συμβολή ορισμένων ελληνικών δυνάμεων».
Σύμφωνα με πηγές του «ΠΡΑΤΤΩ», υπήρξε επικοινωνία του Νίκου Κοτζιά με τον διπλωματικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Βαγγέλη Καλπαδάκη και μετά με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Στην κίνηση του κ. Κοτζιά επικρατεί προβληματισμός για το αν χωράει το «ΠΡΑΤΤΩ» στις νέες συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως επισημαίνουν στελέχη του» υπάρχουν ενδείξεις αλλαγής γραμμής, ιδίως στα εθνικά θέματα.




Το ΥΠΕΞ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος με αφορμή την υποβολή παραιτήσεων, από τρία στελέχη που ανήκουν στην «Κίνηση Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έλαβα μετά την επιστροφή μου από την Τουρκία τις παραιτήσεις τριών στελεχών του Υπουργείου Εξωτερικών που ανήκουν πολιτικά στην «Κίνηση Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ», οι οποίες ουδέποτε τους είχαν ζητηθεί.
Λυπάμαι για την αποχώρηση των στελεχών αυτών του Υπουργείου, με τα οποία είχα καλή συνεργασία και είχαν προσφέρει ευσυνείδητα τις υπηρεσίες τους στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Ως προς τις αιτιάσεις της ανακοίνωσης του ΠΡΑΤΤΩ, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αν και δεν τις συμμερίζομαι, σέβομαι και δε θέλω να σχολιάσω τη συλλογική πολιτική απόφαση της συνεργαζόμενης με εμάς κίνησης, να αποσύρει τα τρία στελέχη της από θέσεις κυβερνητικής ευθύνης.
Ειδικότερα όμως σε ότι αφορά τις αιτιάσεις που αφορούν στη Θράκη, θέλω να επισημάνω ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει σταθερά την πολιτική της αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της περιοχής, της προάσπισης του καθεστώτος ισονομίας και ισοπολιτείας, και της προώθησης δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων για τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας και τη στήριξη των αναγκών κάθε μιας εκ των τριών συνιστωσών της».

neoskosmos

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/3/19 16:19

    ΚΑΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/3/19 12:13

    ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ....Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΧΡΗΣΤΟΥ?????ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΟΤΖΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΝ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *