ροή ειδήσεων

Υπόθεση Τοπαλούδη: «Κάναμε πλάκα για το βίντεο» λένε οι τρεις νεαροί



Ανωμοτί κατάθεση έδωσαν οι τρεις νεαροί από τη Ρόδο που κατηγορούνται για τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη το 2017, καθώς και την αθέμιτη αποτύπωση της άτυχης κοπέλας σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης και παράνομη βία εναντίον της.

Οι τρεις άνδρες, ηλικίας 19, 22 και 23 ετών σήμερα πέρασαν το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου το απόγευμα της Τρίτης, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, μετά από κατάθεση στην Ελληνική Αστυνομία της μητέρας της άτυχης 21χρονης που βρήκε φριχτό θάνατο τον Νοέμβριο του 2018.


Ειδικότερα, οι τρεις νεαροί, συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους, αρνήθηκαν κατηγορηματικά τα όσα τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε βιασμός αλλά ερωτική συνεύρεση του 20χρονου τότε αγοριού με τη θέληση της Ελένης Τοπαλούδη, ενώ διέψευσαν ότι υπήρξε καταγραφή της πράξης σε βίντεο.



Το χρονικό της γνωριμίας των τριών με την Ελένη

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», οι τρεις νεαροί διατείνονται στις έγγραφες εξηγήσεις τους ότι περί τα μέσα Νοεμβρίου του 2017 μετέβησαν από τα Μάσαρη σε νυχτερινό κέντρο της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου για να διασκεδάσουν. Αφού πήραν ποτά από το μπαρ κάθισαν σε τραπέζι του καταστήματος στριμωγμένοι γιατί υπήρχε μεγάλος αριθμός θαμώνων. Δύο κορίτσια, όπως είπαν, που ήταν δίπλα τους, κάθισαν στο τραπέζι τους φέροντας τα ποτά τους και γνωρίστηκαν.

Η Ελένη Τοπαλούδη, όπως είπαν, που τους προσέγγισε και τους συστήθηκε αρχικά έδειξε ενδιαφέρον για τον 17χρονο τότε της παρέας, o οποίος ισχυρίζεται ότι τον ακουμπούσε σε διάφορα σημεία του σώματός του και τον ρωτούσε διάφορα για τη ζωή του, ενώ φιλήθηκαν εντός του καταστήματος. Ο 19χρονος διατείνεται ότι αισθάνθηκε άβολα και ζήτησε από τους φίλους του να συνεχίσουν την διασκέδασή τους αλλού, πράγμα που έκαναν.

Μετέβησαν, όπως ισχυρίζονται σε παρακείμενο κέντρο και λίγη ώρα μετά κατέφθασαν εκεί η Ελένη με την φίλη της και κάθισαν μαζί τους. Ακολούθως πήγαν για φαγητό σε παρακείμενη πιτσαρία και όπως υποστηρίζουν, οι δύο κοπέλες (κυρίως η Ελένη) τους ζήτησαν να τις μεταφέρουν με το αυτοκίνητό τους στις οικίες τους. Ο ανήλικος κάθισε στο αυτοκίνητο στην πίσω θέση με την Ελένη και την φίλη της και εκεί ήταν διαχυτική απέναντί του. Η φίλη της τους ζήτησε να μεταβούν σε γνωστό σουβλατζίδικο στην περιοχή των 100 μαγαζιών για να πάρει φαγητό και να περπατίσει στην οικία της που ήταν κοντά, ενώ η Ελένη ζήτησε από τον οδηγό να την μεταφέρει στην οικία της.

Μετέβησαν, όπως περιέγραψαν στην οικία της Ελένης, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και εκεί τους κάλεσε για καφέ. Δεν είχε, όπως είπαν ζάχαρη και ο ανήλικος τότε δεν ήπιε καφέ αλλά μόνο οι δύο φίλοι του.

Περιγράφοντας την οικία, ισχυρίστηκαν ότι ήταν ακατάστατη με πολλά μπουκάλια ρετσίνας στο τραπέζι και υπολείμματα φαγητού. Ο 20χρονος, όπως υποστηρίζουν, μετέβη στην τουαλέτα του σπιτιού για την ανάγκη του και λίγη ώρα αργότερα συνευρέθηκε με την Ελένη ερωτικά. Ο ανήλικος θέλοντας να αστειευτεί, όπως ισχυρίστηκαν, σήκωσε το χέρι του κρατώντας το κινητό του τηλέφωνο πάνω από την πόρτα της τουαλέτας, όπου υπήρχε κενό και προσποιήθηκε, χωρίς να έχει επαφή, ότι τραβούσε βίντεο.






Μετά από λίγα δευτερόλεπτα ο 21χρονος τότε φίλος του, του είπε να σταματήσει, ενώ η Ελένη του ζήτησε να το διαγράψει αμέσως. Διατείνονται ότι της έδωσε τότε το τηλέφωνο του για να το διαπιστώσει και η ίδια και ότι δεν είχε δοθεί συνέχεια. Ο ανήλικος μάλιστα ισχυρίζεται ότι ο ίδιος δεν είχε επαφή μαζί της και ότι είχε δεχθεί τηλέφωνο από την μητέρα του, που τον επέπληξε διότι είχε αργήσει να επιστρέψει στο σπίτι του.

Στις έγγραφες εξηγήσεις τους, ισχυρίζονται ότι η συνεύρεσή τους έγινε με την συναίνεσή της, ότι δεν ήταν σε κατάσταση που δεν αντιλαμβανόταν τι γινόταν, ενώ ο τότε ανήλικος νεαρός διατείνεται ότι βρέθηκαν δύο ή τρεις φορές στη Μεσαιωνική Πόλη και απλά χαιρετήθηκαν. Ούτε αντήλλαξαν τηλέφωνα ούτε είχαν καμία άλλη επαφή.

Μάλιστα, όπως τονίζει η «Δημοκρατική», οι τρεις νεαροί διαμαρτυρήθηκαν διότι εμφανίζονται ως βιαστές και ως συνδεόμενοι με την δολοφονία της με αποτέλεσμα να υφίστανται έναν καθημερινό κοινωνικό εκφοβισμό και να έχει καταστραφεί η ζωή τους. Παραθέτουν εξάλλου χωρίς σχολιασμούς και υπονοούμενα τμήματα από καταθέσεις μαρτύρων, κυρίως φίλων της Ελένης.

Η απειλή για διαρροή ερωτικού βίντεο

Αναφορικά με την ύπαρξη βίντεο από τη νύχτα εκείνη, οι νεαροί υποστήριξαν ότι η Ελένη είχε μιλήσει τηλεφωνικά με την μητέρα του ανήλικου για να διαμαρτυρηθεί για το βίντεο και έλαβε κι από εκείνη διαβεβαιώσεις ότι δεν υφίσταται ενώ στην πορεία έγιναν και φίλες στο facebook.

Όπως υποστήριξαν, η υποψία ότι μπορεί να υπήρχε βίντεο το οποίο θα διέρρεε, ίσως να δημιούργησε στην Ελένη μια στρεσογόνα κατάσταση και προκειμένου να μην εκτεθεί στις φίλες της παρουσίασε σε ορισμένες εξ’ αυτών ένα αναληθές περιστατικό βιασμού.

Πηγή: philenews / in.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/3/19 20:41

    Οι νεαροί μπορούν να λένε ότι θέλουν τώρα διότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι αστυνομικοί
    ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ όταν έγινε η καταγγελία,την έδιωξαν από το τμήμα
    και ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *