ροή ειδήσεων

Κτηματολόγιο Δωδεκανήσου: Χρήσιμες πληροφορίες



Από την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών -Πειραιώς εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση με χρήσιμες πληροφορίες για το Κτηματολόγιο Δωδεκανήσου:

Από την Τρίτη 12 Μαρτίου, το γραφείο Κτηματογράφησης για τα νησιά της Δωδεκανήσου θα λειτουργεί στο Ολυμπιακό κέντρο Γαλατσίου ( Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι 111 46), καθημερινά από 8πμ έως 4μμ και τις Τετάρτες έως 8μμ. Η απόφαση έχει ληφθεί κεντρικά για την κτηματογράφηση όλων των περιοχών της χώρας μας και δεν υπάρχει δυνατότητα εξαίρεσης κάποιας περιοχής (πχ Δωδεκανήσου).

Παρ όλα αυτά, σε συνεννόηση με την ανάδοχο εταιρεία ΟΡΙΟ ΑΕ, εξετάζεται το ενδεχόμενο, να συνεχίσει η παραλαβή δηλώσεων στη Δωδεκανησιακή μας Εστία στον Πειραιά, λαμβάνοντας υπόψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Δωδεκανησίων της Αττικής, κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Σύντομα θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου της Ομοσπονδίας μας κ. Φραγκούλη με την υπεύθυνη της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. κα Ιωαννίδη, με θέμα τα αιτήματα – προτάσεις, τα οποία μας υπεβλήθησαν από συμπατριώτες μας, κατοίκους των νησιών, που ασχολούνται με την υποβολή δηλώσεων. Αναλυτικά συζητήθηκαν τα ακόλουθα::
Η είσοδος στην εφαρμογή, θα εξακολουθεί να γίνεται μόνο με την χρήση των κωδικών ΤΑΧΙS , δεν μπορεί να δοθεί δυνατότητα σε ενδιαφερόμενο να υποβάλει δήλωση με δικούς του κωδικούς.
Στη νέα έκδοση λογισμικού θα υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης αποσπάσματος μέσα από την εφαρμογή
Καταβάλλονται προσπάθειες να υπάρχει δυνατότητα ανάκτησης προσωπικών δεδομένων (ατομικών στοιχείων) μέσω της ΑΑΔΕ
Στη νέα έκδοση λογισμικού δεν θα ζητείται να δηλωθεί αν τα ακίνητα βρίσκονται εντός ή εκτός οικισμών.
Στη νέα έκδοση λογισμικού διορθώθηκε το πρόβλημα που παρουσιάζεται κατά την προεκτύπωση της δήλωσης και αφορά στην εμφάνιση μόνο του γεωτεμαχίου και όχι των κτιρίων που έχουν δηλωθεί.




Σχετικά με την καθυστέρηση της όλης διαδικασίας λόγω της διαχρονικής υποστελέχωσης των Υποθηκοφυλακείων των νησιών μας, η Ομοσπονδία μας θα δρομολογήσει σχετικές ενέργειες στο άμεσο μέλλον, στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας εξυπηρέτησης συμπατριωτών μας.

kalymnos-news.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *