ροή ειδήσεων

Διάβημα στον Τούρκο πρέσβη για την παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρωθυπουργό



«Αυστηρό» διάβημα επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στον Τούρκο πρέσβη στην Ελλάδα, για την παρενόχληση που δέχθηκε από τουρκικά αεροσκάφη το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, δύο τουρκικά F-4 επιχείρησαν να πλησιάσουν το ελικόπτερο και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά F-16. Από την Άγκυρα ισχυρίστηκαν ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη «δεν ενεπλάκησαν σε καμία παρενόχληση», προσθέτοντας, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Αnadolou», πως «τα αεροσκάφη εκτελούσαν τα συνηθισμένα καθήκοντά τους». Πάντως, η Τουρκία εντάσσει το Αγαθονήσι στις ζώνες που παγίως «γκριζάρει», μαζί και με τις υπόλοιπες απαράδεκτες διεκδικήσεις της σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται σε μια στιγμή που οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, όπως του Γ. Τσιρώνη για το Καστελόριζο, αλλά και του υπουργού Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλου περί δικαιωμάτων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, παραπέμπουν σε δρομολόγηση επικίνδυνων «διευθετήσεων» και σχεδίων «συνδιαχείρισης», εντός αμερικανοΝΑΤΟικού πλαισίου. Σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό αυτό καταρρίπτει τον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *