ροή ειδήσεων

Φαρμακονήσι-Αγαθονήσι στο στόχαστρο των τουρκικών F-16 -2η φορά



Φαρμακονήσι-Αγαθονήσι στο στόχαστρο των τουρκικών F-16 -2η Πρόκληση μέσα σε μία ώρα σήμερα από τουρκικά μαχητικά

Πτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι πραγματοποίησαν τα τουρκικά F-16 για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μια ώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ ζεύγος τουρκικών μαχητικών που μπήκαν στις 13:16 στον ελληνικό εναέριο χώρο, πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.

Μάλιστα στο Αγαθονήσι πέρασαν πολύ χαμηλά, σε ύψος 4.500 ποδών, ενώ στο Φαρμακονήσι πέταξαν σε ύχος 18.000 πόδια.

Ξεκίνησαν το μεσημέρι

Λίγο νωρίτερα δυο τουρκικά F-16 πέταξαν στις 12:20 το μεσημέρι πάνω από το Φαρμακονήσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Η υπέρπτηση έγινε σε ύψος 25.000 ποδών πάνω από το νησί.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια η οποία συνδέεται με την τελευταία παρενόχληση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους καθώς και με την ΝΟΤΑΜ που αποκάλυψε χθες το Armyvoice.gr με την οποία ζητούν πάλι αποστρατικοποίηση των νήσων.
Τουρκική ΝΟΤΑΜ: Αποστρατικοποίηση νησιών από Θάσο έως Καστελόριζο

Μια ημέρα μετά την παρενόχληση του πρωθυπουργικού ελικοπτέρου στο Αγαθονήσι, η Άγκυρα επανήλθε με ΝΟΤΑΜ και διεκδικεί την αποστρατικοποίηση όλων των νησιών του Αιγαίου.




Η ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε χθες το μεσημέρι ως αντίδραση σε δέσμευση περιοχών του Αιγαίου από την Πολεμική Αεροπορία για άσκηση, ζητά να μην γίνει άσκηση σε ελληνικά νησιά, γιατί είναι αποστρατικοποιημένη ζώνη!

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει το Καστελόριζο, την Ρόδο, τη Σαμοθράκη, τον Άγιο Ευστράτιο, την Λήνο, τη Λέσβο, τη Θάσο και άλλα μικρότερα νησιά, τα οποία η Άγκυρα θέτει διαρκώς αμφισβητήσεις.

Οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν ότι με βάση αυτά τα διεθνή κείμενα τα νησιά «Σαμοθράκη, Αη Στράτης, Ψαρά, Χίος, Ικαρία, Λήμνος, Μυτιλήνη, Σάμος, Τήλος, Χάλκη, Καστελόριζο»

το έδαφος τους και οι περιοχές τους (θαλάσσιες και εναέριες ζώνες) δεν μπορούν αν συμπεριλαμβάνονται σε οποιοδήποτε στρατιωτικό σενάριο είτε εκπαίδευσης είτε ασκήσεων.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *