ροή ειδήσεων

Μετά τον μεγάλο Σάλο: Οι Σκοπιανοί αφαίρεσαν το «Macedonia» από το περίπτερο στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου



Παρενέβη η ελληνική πρεσβεία μετά την αποκάλυψη από το protothema.gr - Τα διεθνή τουριστικά sites αναφέρουν πως «δεν καταλαβαίνουμε πλέον τι γίνεται με τη Μακεδονία»
Την άμεση αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο προκάλεσε η αποκάλυψη του protothema.gr για την παρουσία των Σκοπίων στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ως «Μακεδονία»...

Στο περίπτερο της γειτονικής χώρας εμφανίζονταν τα moto «Macedonia your next destination» και «Macedonia Timeless».

Μετά την παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας οι υπεύθυνοι του περιπτέρου κατέβασαν τα πάνελ με τις παραπάνω αναφορές, ωστόσο και μόνον η ύπαρξή τους αποδεικνύει τόσο τις προθέσεις των γειτόνων, όσο και το πόσα «παράθυρα» αφήνει ανοικτά η Συμφωνία των Πρεσπών, ώστε πρέπει στην κυριολεξία να τρέχουμε πίσω από τους Σκοπιανούς για να προλαβαίνουμε ανάλογα περιστατικά.





Οι υπεύθυνοι λοιπόν του περιπτέρου κατέβασαν την αναφορά «Macedonia Timeless», ωστόσο στη φωτογραφία δεν φαίνεται καθαρά ότι έχει «αποκαθηλωθεί» και το «Macedonia your next destination». Πάντως με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών, πρέπει να τονίσουμε ότι οι Σκοπιανοί μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία» αναφερόμενοι στη δική τους γεωγραφική περιοχή. Αντίθετα δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το όνομα «Μακεδονία» όταν αναφέρονται στην ονομασία του κράτους τους, ή όταν αυτός ο προσδιορισμός συνοδεύει το όνομα κάποιου δημόσιου οργανισμού (εν προκειμένω του οργανισμού τουρισμού των Σκοπίων).

Να σημειώσουμε πως στο επίσημο site της έκθεσης, οι Γερμανοί διοργανωτές αναφέρονται στην γειτονική χώρα ως «Republic Nordmazedonien». Ωστόσο, στα κείμενα που συνοδεύουν τη συμμετοχή της χώρας στην Εκθεση, αυτή αναφέρεται ως «Μacedonia».



Αξίζει να σημειώσουμε πως το γνωστό ταξιδιωτικό site omorfataxidia.gr, που καλύπτει την έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, αναφέρει με νόημα: «Την ίδια ώρα στο ελληνικό περίπτερο, υπάρχουν σταντ με τρεις Μακεδονίες. Την Ανατολική, την Κεντρική και την Δυτική. Είναι αμφίβολο αν οι ξένοι καταλαβαίνουν τι είναι τελικά η Μακεδονία».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *