ροή ειδήσεων

Μεγάλο ντιλ της Thomas Cook στη Ρωσία – Εξαγόρασε τον μεγαλύτερο t.o. της χώρας Biblio-Globus



Συμφωνία εξαγοράς του μεγαλύτερου ρώσου τουρ οπερέιτορ Biblio-Globus ανακοίνωσε σήμερα η Thomas Cook. Βάσει της συμφωνίας, το 100% των επιχειρήσεων της Biblio-Globus, με επιχειρήσεις αερομεταφορών μέσω του ομίλου Aeroflot και αποκλειστικά συμβόλαια με δημοφιλή ξενοδοχεία, μεταφέρεται στην Thomas Cook, διατηρώντας όμως την ομάδα διοίκησης της Biblio-Globus και το προσωπικό.

Με την εξαγορά, η Thomas Cook στοχεύει στην ενίσχυση της θέσης της στην διαρκώς αναπτυσσόμενη ρωσική αγορά, διευρύνοντας τη χωρητικότητα πτήσεων και τη βάση πελατών της.

Βάσει της συμφωνίας, η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί σταδιακά. Μέχρι το Μάιο του 2019, η Thomas Cook θα λάβει μερίδιο 30 εκατ. δολαρίων έναντι 3 εκατ. δολαρίων εάν τηρηθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εγκριθεί η εξαγορά. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του 100% των μετοχών της Thomas Cook.

Η συμφωνία, σύμφωνα με την Thomas Cook, θα ενισχύσει τις σχέσεις του τουρ οπερέιτορ με διεθνείς συνεργάτες και θα παρέχει περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης, κάτι που αναμφισβήτητα θα έχει θετικό αντίκτυπο στην επιλογή τουριστικών υπηρεσιών για τους ρώσους καταναλωτές.

Φήμες για την εξαγορά του Biblio-Globus, ιδιοκτησίας των Yulia και Alexander Tugolukov, είχαν διαρρεύσει πρόσφατα στον Τύπο και σε παρασκηνιακές συζητήσεις στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου.




Μερικά σενάρια θέλουν την εξαγορά να έγινε προκειμένου να βελτιωθούν οι μετοχές της Thomas Cook, οι οποίες εξαιτίας των προκλήσεων της περασμένης χρονιάς είχαν σημαντική πτώση, τη μεγαλύτερη της τελευταίας εξαετίας, με ετήσιες απώλειες 208 εκατ. δολαρίων.

Για άλλους ειδικούς της τουριστικής βιομηχανίας, η απόφαση εξαγοράς στοχεύει στην αναζητήση από πλευράς της Thomas Cook για νέες αγορές, καθώς λόγω του Brexit η θέση της στη βρετανική αγορά έχει επιδεινωθεί. Οι διεθνείς τουριστικές ροές από τη βρετανική αγορά παρουσίασαν μείωση 5%.

tornosnews

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *