επικαιρότητα

Δεν πέρασαν από ΚΤΕΟ 1 στα 5 οχήματα - Ερχεται διασταύρωση στοιχείων από την ΑΑΔΕΣχεδόν ένα στα πέντε oχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, δηλαδή περισσότερα από 1 εκατ. Ι.Χ και μοτοσικλέτες δεν έχει περάσει από έλεγχο σε ΚΤΕΟ.


Όμως η ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων που διατηρούν τα υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών (για τα οχήματα που έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο) και του υπουργείου Οικονομικών (για τα οχήματα που έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας) πάει από μήνα σε μήνα λόγω των τεχνικών προβλημάτων.

Τι λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών ΚΤΕΟ Ελλάδας, Αλέξανδρος Τσακίρης

Ο κ. Τσακίρης υποστηρίζει πως διαδοχικοί νόμοι προβλέπουν τη διασταύρωση των στοιχείων με το τελευταίο νομοθέτημα να έχει ψηφιστεί το 2018, αλλά η ασυμβατότητα μεταξύ των δύο βάσεων δεδομένων καθυστερεί τις διασταυρώσεις και τον εντοπισμό των όσων αποφεύγουν τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων τους.

Μάλιστα ενώ κατά τη διάρκεια του 2018 είχε υπάρξει σχετική αύξηση της προσέλευσης στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ , επειδή υπήρχε ο φόβος της διασταύρωσης εντός του έτους και του προστίμου, τώρα η κατάσταση “ έχει χαλαρώσει” επισημαίνουν στο υπουργείο Υποδομών.

Ο κ. Τσακίρης υπενθυμίζει πως η ΑΑΔΕ είχε πραγματοποιήσει πέρυσι αντίστοιχες διασταυρώσεις μεταξύ των στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών και των ασφαλιστικών εταιριών, ώστε να διαπιστωθεί πόσα ήταν τα ανασφάλιστα οχήματα.

Παρά τις προειδοποιήσεις μηνών είχαν μάλιστα εντοπιστεί περίπου 400.000 οχήματα που κυκλοφόρησαν χωρίς να είναι ασφαλισμένα. Στην ΑΑΔΕ έχουν να επιλύσουν τα τεχνικά ζητήματα, ώστε να προχωρήσουν και οι διασταυρώσεις για τα ΚΤΕΟ καθώς προσδοκούν σημαντικά έσοδα.

Εκτός από περίπου 1 ευρώ ανά έλεγχο που αποδίδεται στο δημόσιο, τα κρατικά ταμεία εισπράττουν και ΦΠΑ 24% από κάθε είσπραξη των ΚΤΕΟ ( δηλαδή άλλα 10 ευρώ περίπου για κάθε έλεγχο) συν τον φόρο εισοδήματος που καταβάλλουν οι ιδιωτικές εταιρίες του κλάδου.

Τα οχήματα ηλικίας άνω 4 ετών ενώ περνούν από τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ κάθε 2 χρόνια, με το μέσο κόστος για τους ιδιοκτήτες να κινείται γύρω στα 50 ευρώ.

Παρά τους ελέγχους της τροχαίας και τις συνεχείς νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη διασταύρωση των στοιχείων περισσότεροι από 1εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων αποφεύγουν πάντως να περάσουν τις πόρτες των ΚΤΕΟ.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ασυνειδητος στην οδό Σαμου έχει αφήσει ,εδώ και δεκα ημερες, τον βόθρο του σπιτιου του να ξεχειλίζει.
Τα βόθρο λύματα εχουν κατακλυσει το οδοστρομα της οδου Σαμου,και το πεζοδρομιο στην διασταυρωση με την οδο Δ.Αναστασιαδη. Μετά από πορεία μερικών μέτρων στον δρόμο και στο πεζοδρομιο,αυτά καταλήγουν στον υπόνομο της οδού Αναστασιαδη.
Σε ερώτηση γειτόνων προς Δήμο Ρόδου, ΔΕΥΑΡ, ΕΛΑΣ, υγειονομειο, όλοι δηλώνουν αν αρμόδιοι ενώ ο συνειδητος ιδιοκτήτης ως γνήσιος Ελληναρας υβριζει όποιον του κάνει παρατήρηση!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά