ροή ειδήσεων

Καλή σαιζόν το 2019 για την κρουαζιέρα στη Ρόδο



Οι λιμενικές υποδομές και οι προοπτικές της κρουαζιέρας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του δημάρχου Ρόδου, με τη συμμετοχή του προέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας Θεόδωρου Κόντε, μελών της Ένωσης, της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου, του λιμενάρχη και τουριστικών πρακτόρων.
«Ήρθαμε να δούμε τι έχει προχωρήσει σε σχέση με την προηγούμενη φορά που συναντηθήκαμε, γιατί το νησί σας μπορεί να γίνει home port για την κρουαζιέρα και τα mega-yachts» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων, προσθέτοντας ότι έχουν γίνει αρκετά πράγματα και ότι κατέθεσαν τις δικές τους ιδέες για την αναθεώρηση του master plan του λιμανιού.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Χριστοδούλου αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της ασφάλειας των λιμανιών που είναι ουσιαστική για τις εταιρείες κρουαζιέρας, καθώς και στην αναθεώρηση του του master plan του λιμανιού.
«Μας απασχόλησαν θέματα, είπε, που σχετίζονται με τις υποδομές και με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν καθώς από το 2021 οι επιβάτες που δεν προέρχονται από χώρες Σένγκεν θα πρέπει να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση».
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η κρουαζιέρα θα παρουσιάσει μια σχετική αύξηση το 2019, καθώς υπολογίζεται σε πραγματικούς αριθμούς ότι θα καταπλεύσουν περίπου 25 κρουαζιερόπλοια περισσότερα από πέρσι.

ert

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *