ροή ειδήσεων

ΣτΕ: Δικαίωσε οικογένεια αδικοχαμένου φοιτητή σχεδόν 20 χρόνια μετά τον θάνατό του!



Χρειάζεται να διαβάσεις και να ξανά... διαβάσεις την συγκεκριμένη είδηση για να την πιστέψεις. Τουλάχιστον η δικαίωση ήρθε, έστω και αργά με την απόφαση του ΣτΕ. Ο άτυχος φοιτητής είχε βρει τραγικό θάνατο από σφαίρα επιλοχία ενώ περνούσε έξω από το στρατόπεδο, επιστρέφοντας στο σπίτι του. 800.000 ευρώ αποφάσισε το ΣτΕ να πάρει η οικογένειά του. Τι απέγινε ο επιλοχίας.



Απίστευτο και όμως ελληνικό… Μετά από δικαστικό αγώνα σχεδόν 20 ετών, η οικογένεια ενός 22χρονου φοιτητή, ο οποίος έχασε τη ζωή του από σφαίρα επιλοχία του στρατού έξω από το στρατόπεδο Στεφανάκη, στη λεωφόρο Σχιστού στο Σκαραμαγκά, δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας(ΣτΕ).

Αποζημίωση – μαμούθ επιδίκασε το ΣτΕ!

Μετά την έκδοση της απόφασης του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας, η οικογένεια του φοιτητή (οι γονείς και τα δύο αδέλφια του) θα λάβει αποζημίωση 800.000 ευρώ, συν τους νόμιμους τόκους.


Με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας απορρίφθηκε η αναίρεση που είχε ασκηθεί από το ελληνικό Δημόσιο κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείο με την οποία είχε δικαιωθεί η οικογένεια του. Το ελληνικό Δημόσιο στην αίτηση του, η οποία απορρίφθηκε, υποστήριζε ότι το ποσό των 800.000 ευρώ είναι υπέρμετρα υψηλό και αντίθετο στην συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.




Η απόφαση του ΣτΕ αφορά στο περιστατικό που έγινε τον Ιούλιο του 2000 όταν ο νεαρός που επέστρεφε με τη vespa του από την Ελευσίνα στο σπίτι του στη Νίκαια, έχασε τη ζωή του από μια αδέσποτη σφαίρα πολεμικού όπλου, έξω από το στρατόπεδο.

Όπως προκύπτει από τη δικαστική απόφαση, η σφαίρα που βρήκε θανάσιμα τον φοιτητή, ήταν από το όπλο 33χρόνου επιλοχία πυροβολικού της 180 Μοίρας Κατευθυνομένων Βλημάτων ο οποίος εκτελούσε εκείνη τη νύκτα καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας στρατοπέδου.
Η μοιραία στιγμή…

Ουσιαστικά ο επιλοχίας και ένας συνάδελφός του άκουσαν σφυρίγματα έξω από το στρατόπεδο. Μετά από ώρα πυροβόλησε κρατώντας το όπλο προς την κατεύθυνση του δρόμου, ενώ άρχισε να φωνάζει δυνατά αν υπάρχει κάποιος έξω από το στρατόπεδο. Μόλις σταμάτησε το να πυροβολεί, ακούστηκε από την πλευρά της Λεωφόρου Σχιστού δυνατή κραυγή πόνου, η οποία ήταν από τον 22χρόνο φοιτητή οινολογίας του ΤΕΙ ο οποίος εκείνη την στιγμή περνούσε (σε απόσταση 170 μέτρων) με την vespa του για να πάει σπίτι του.

Από το Αναθεωρητικό Δικαστήριο ο επιλοχίας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για οπλοχρησία. Μετά την καταδίκη του υποβιβάστηκε σε οπλίτη και απολύθηκε.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *