ροή ειδήσεων

Basket League: «Σφαγή» στην ουρά



Μάχη δεν γίνεται μόνο στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας της Basket League, αναφορικά με το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα ενόψει playoffs, αλλά και στην ουρά της βαθμολογίας, με τέσσερις ομάδες να παλεύουν να αποφύγουν τις δύο τελευταίες θέσεις που θα τις ρίξουν στην Α2.

Ρέθυμνο, Κύμη, Λαύριο και Κολοσσός, άλλος με περισσότερες και άλλος με λιγότερες ελπίδες, δίνουν τον δικό τους αγώνα… επιβίωσης στην κατηγορία.

Τις περισσότερες πιθανότητες παραμονής έχει το Ρέθυμνο, μετά τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα. Οι Κρητικοί αγωνίζονται εκτός έδρας απέναντι στον Άρη και με νίκη εξασφαλίζουν την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία. Ακόμα και με ήττα, όμως, παραμένουν στα… σαλόνια της Basket League, είτε αν η Κύμη ηττηθεί στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, είτε σε δύο ήττες του Λαυρίου στα παιχνίδια που του απομένουν, ακόμα και αν οι Χαλκιδαίοι περάσουν από την έδρα του «τριφυλλιού». Σε αντίθετη περίπτωση (νίκη της Κύμης στο ΟΑΚΑ και μία νίκη στα δύο παιχνίδια που απομένουν για το Λαύριο), οι Κρητικοί αποχαιρετούν την κατηγορία.

Αντίθετα, δύσκολα είναι τα πράγματα για την ομάδα της Κύμης, καθώς ακόμα και με νίκη στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού, θέλει συνδυασμούς αποτελεσμάτων για την σωτηρία και συγκεκριμένα, ήττα του Ρεθύμνου στην Θεσσαλονίκη επί του Άρη ή ήττα του Λαυρίου σε ένα από τα δύο ματς που καλείται να δώσει. Η Κύμη μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία ακόμα και με ήττα στο ΟΑΚΑ, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει το Λαύριο να έχει 0/2. Αντίθετα, οι Χαλκιδαίοι υποβιβάζονται με ήττα από τον Παναθηναϊκό και 1/2 του Λαυρίου, όπως και με ήττα στο ΟΑΚΑ, ήττα του Ρεθύμνου από τον Άρη, νίκη του Λαυρίου επί του Ηφαίσου και 3/3 του Κολοσσού (!), καθώς υστερούν ε τετραπλή ισοβαθμία, ακόμα και με «διπλό» στο ΟΑΚΑ, αν το Λαύριο κάνει 2/2 και το Ρέθυμνο περάσει από την έδρα του Άρη.

Δύο παιχνίδια απομένουν ακόμα στο Λαύριο για να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και η ομάδα της Λαυρεωτικής κρατά την τύχη στα χέρια της, καθώς αν επικρατήσει του Κολοσσού στα… 31’’ που απομένουν, αλλά και του Ηφαίστου, παραμένει στην κατηγορία. Το Λάυριο σώζεται ακόμα και με 1/2, αν η Κύμη ηττηθεί στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό. Σε περίπτωση, όμως, που οι Χαλκιδαίοι κάνουν το μεγάλο «μπαμ» και παράλληλα το Ρέθυμνο επικρατήσει εκτός του Άρη, ή το Λαύριο κάνει 0/2, τότε η νέα σεζόν θα το βρει στην Α2.



Στην πλέον δύσκολη θέση από τις τέσσερις ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία τους, βρίσκεται ο Κολοσσός. Η ομάδα της Ρόδου χρωστά τρία παιχνίδια, τα τελευταία δευτερόλεπτα στην έδρα του Λαυρίου, το εξ αναβολής παιχνίδι του ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό, ενώ υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική την ΑΕΚ και η παραμονή προϋποθέτει κάτι παραπάνω από μία υπέρβαση. Συγκεκριμένα, για να παραμείνει και την νέα σεζόν στην Basket League ο Κολοσσός, θα πρέπει να κάνει το 3/3, αλλά παράλληλα, να ηττηθεί η Κύμη στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, το Ρέθυμνο στο «Αλεξάνδρειο» από τον Άρη και να κάνει το 0/2 το Λαύριο. Ακόμα ένα σενάριο θέλει τον Κολοσσό να σώζεται με τετραπλή ισοβαθμία, μετά από νίκη του Λαυρίου επί του Ηφαίστου και ήττας του Ρεθύμνου από τον Άρη και της Κύμης από τον Παναθηναϊκό, όμως το δικό του 3/3 παραμένει… μονόδρομος, ενώ θα πρέπει να επικρατήσει και με +5 του Λαυρίου, για να το αφήσει πίσω του. Φυσικά, αν η ομάδα της Ρόδου υποστεί έστω και μία ήττα, τότε… Game over.

Η βαθμολογία στις τελευταίες θέσεις(σε 25 αγώνες)…
Ρέθυμνο 7-18
12. Κύμη 7-18
————————
13. Λαύριο 6-18*
14. Κολοσσός 4-19**

*Έχει έναν αγώνα λιγότερο
**Έχει δύο αγώνες λιγότερους

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *