ροή ειδήσεων

Η «γραμμή» της κοκαΐνης σταμάτησε στη Ρόδο



Είκοσι κιλά κοκαΐνης μοιρασμένα σε 30 πλαστικές συσκευασίες, καθώς και πάνω από 160.000 χάπια ecstasy, ήταν κρυμμένα στο ύποπτο Opel που εντοπίστηκε στην περιοχή Νέας Μαρίνας Ρόδου.


Αυτή, κατά μία εκδοχή, ήταν η τέταρτη φορά που οι δύο Ισραηλινοί θα ταξίδευαν από την Αθήνα στη Ρόδο, χρησιμοποιώντας σε κάθε δρομολόγιο και διαφορετικό αυτοκίνητο. Στο τιμόνι βρισκόταν συνήθως ένας 30χρονος και στη θέση του συνοδηγού ένας 61χρονος με ακρωτηριασμένα και τα δύο χέρια. Το πρωί της 1ης Απριλίου, όμως, το ασημί Opel τους με τις ολλανδικές πινακίδες κίνησε τις υποψίες των λιμενικών στο νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Το όχημα δεν σταμάτησε σε σήμα τους για έλεγχο.

Ακολούθησε σύντομη καταδίωξη. Οι δύο λιμενικοί εντόπισαν το Opel έξω από καφετέρια στην περιοχή της Νέας Μαρίνας Ρόδου και τους δύο άνδρες να κάθονται μέσα στο κατάστημα, σε διπλανά τραπέζια. Τους οδήγησαν πίσω στο λιμάνι και έλεγξαν το αμάξι με δύο σκύλους ανίχνευσης ναρκωτικών, τον «Ερμή» και τον «Γκόρντον». Και χωρίς τη δική τους συνδρομή, απ’ ό,τι φαίνεται, θα εντόπιζαν εύκολα το παράνομο φορτίο. Τόσο στον χώρο των αποσκευών όσο και στο πίσω κάθισμα βρέθηκαν 20 κιλά κοκαΐνης μοιρασμένα σε 30 πλαστικές συσκευασίες, καθώς και πάνω από 160.000 χάπια ecstasy.


Τα εργαστήρια

Τα χάπια, κόκκινου και γκρίζου χρώματος, έφεραν τρεις διαφορετικούς λογότυπους, το σήμα της εταιρείας AUDI, τα αρχικά UPS και την ονομασία Silver, κατανεμημένα ισομερώς σε πλαστικές συσκευασίες. Οπως έχει προκύψει και από άλλες υποθέσεις εξιχνίασης κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, οι διαφορετικοί λογότυποι πιθανότατα αντιστοιχούν σε ξεχωριστά εργαστήρια παραγωγής. Ολα τα χάπια ήταν προσεκτικά τυλιγμένα και πακεταρισμένα μέσα στο αυτοκίνητο. Δεν υπήρξε, όμως, όπως φάνηκε, καμία ειδική μέριμνα απόκρυψής τους. Κανένα ψεύτικο πάτωμα δεν βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ, καμία κρύπτη δεν εντοπίστηκε στο υπόλοιπο αμάξωμά του.

Ο νεαρός οδηγός αρνήθηκε ότι γνώριζε κάτι για το φορτίο. Ο 61χρονος προδικαστικά δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής κάποια πληροφορία στις Αρχές, κάποια εξήγηση ή δικαιολογία για τον ρόλο του στη μεταφορά των ναρκωτικών. Σύμφωνα με συγγενείς του, ακρωτηριάστηκε από έκρηξη όσο υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Αργότερα δημιούργησε τη δική του εταιρεία η οποία αναλαμβάνει τη συντήρηση κλιματιστικών σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Εχει μία κόρη 6 ετών, η οποία αντιμετωπίζει σύμφωνα με συγγενείς του σοβαρά κινητικά προβλήματα. Και οι δύο συλληφθέντες προφυλακίστηκαν στις φυλακές της Κω.

Αυτοί δεν είναι οι μόνοι κατηγορούμενοι στη συγκεκριμένη υπόθεση. Αλλοι δύο Ισραηλινοί συνελήφθησαν στο λιμάνι της Ρόδου. Είχαν φτάσει εκεί με το ιστιοφόρο «Sea Luck». Σύμφωνα με το Λιμενικό, σε αυτό το σκάφος επρόκειτο να φορτωθούν τα ναρκωτικά με σκοπό να μεταφερθούν έπειτα στο λιμάνι της Χάιφας στο Ισραήλ. Προανακριτικά ο 30χρονος συλληφθείς κατέθεσε ότι με το ίδιο σκάφος είχαν μεταβεί το φθινόπωρο του 2018 από τη Ρόδο στη Λάρνακα.

Ο μυστηριώδης ένοικος

Αυτή δεν είναι η μοναδική ιστορία με την εμπλοκή Ισραηλινών στη διακίνηση ναρκωτικών μέσω της Ρόδου. Το 2016 ένας 45χρονος Ισραηλινός ήταν σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές βασικός μεταφορέας διεθνούς κυκλώματος (πέρα από το ζήτημα της εθνικότητας των κατηγορουμένων, δεν έχει προκύψει ότι εκείνη και η πρόσφατη υπόθεση συνδέονται μεταξύ τους). Ο 45χρονος έφτασε στο νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2016 ταξιδεύοντας αεροπορικώς από το Αμστερνταμ και έμεινε σε ξενοδοχείο στο Φαληράκι. Εξαφανίστηκε όμως μυστηριωδώς λίγες ημέρες προτού αναχωρήσει για την Ολλανδία, αφήνοντας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όλα τα προσωπικά του είδη, το τηλέφωνο, το πορτοφόλι του, ακόμη και την ταυτότητά του.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ειδοποίησε την Αστυνομία και στο δωμάτιο εντοπίστηκαν κρυμμένες μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και χιλιάδες χάπια ecstasy. Το ξενοδοχείο τέθηκε υπό παρακολούθηση από αστυνομικούς. Περίμεναν ότι μπορεί να εμφανιζόταν σύντομα κάποιος συνεργός του 45χρονου για να ανακτήσει το παράνομο εμπόρευμα. Πράγματι, λίγες ημέρες μετά συνελήφθησαν μία Γερμανίδα και ένας Λετονός όταν προσπάθησαν να πάρουν τις αποσκευές του αγνοούμενου Ισραηλινού.



Το φορτίο

Στην πρόσφατη υπόθεση που εξιχνίασαν οι Αρχές στη Ρόδο υπάρχουν ακόμη ορισμένα κενά σημεία. Ενα από αυτά έχει να κάνει με την τοποθέτηση των ναρκωτικών στο ασημί Opel. Το αυτοκίνητο φέρεται να ήταν σταθμευμένο επί ένα μήνα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», όταν ο 61χρονος και ο 30χρονος έφτασαν από το Ισραήλ, το παρέλαβαν και οδήγησαν μέχρι το λιμάνι του Πειραιά για να μεταβούν στη Ρόδο. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα ναρκωτικά παρέμεναν μέσα στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο επί ένα μήνα ή εάν φορτώθηκαν σε κάποιο σημείο της διαδρομής μέχρι το λιμάνι.

Ο συνήγορος του 61χρονου Ισραηλινού, δικηγόρος Ηλίας Σπυρλιάδης, επισημαίνει το ζήτημα της βαριάς αναπηρίας του πελάτη του και όπως αναφέρει έχει αιτηθεί τη μεταφορά του στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού από τις φυλακές της Κω. «Ο Ελληνας νομοθέτης προνόησε για τις περιπτώσεις προσωρινά κρατουμένων με αναπηρία άνω του 67%. Εχουν το δικαίωμα να παραμείνουν υπό περιορισμούς ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους», λέει στην «Κ». «Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που μας δίνει ο νόμος, προκειμένου αυτός ο άνθρωπος που δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί να μείνει ελεύθερος υπό περιορισμούς».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *