επικαιρότητα

Στασιμότητα στην αγορά αν και πλησιάζει το Πάσχα



Στασιμότητα επικρατεί στην αγορά της Ρόδου παρά το γεγονός ότι πλησιάζει η μεγάλη γιορτή του Πάσχα.

Όπως τόνισε μιλώντας στον Sky ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κώστας Σπανός οι καταναλωτές παραμένουν διστακτικοί και δεν προβαίνουν σε αγορές ελλείψει χρημάτων.

«Κινητήριος μοχλός για την τοπική οικονομία είναι ο τουρισμός . Ετοιμαζόμαστε για την έναρξη της θερινής σεζόν και ελπίζουμε σε καλά αποτελέσματα αν εξίσου καλά πάνε και οι αφίξεις των ξένων επισκεπτών», δήλωσε ο κ. Σπανός.

Η αγορά θα μπει σε πασχαλινούς ρυθμούς με την εφαρμογή του εορταστικού ωραρίου από την Κυριακή των Βαΐων.

Με αφορμή τις αγορές που θα γίνουν για το Πασχαλινό Τραπέζι ο ΕΦΕΤ επισημαίνει τα ακόλουθα:

Οι αγορές είναι σημαντικό να πραγματοποιούνται σε επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς, διότι αυτές οι επιχειρήσεις διαθέτουν νόμιμες άδειες.

Όταν αγοράζουμε κρέας, αυτό πρέπει να είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή σε ψυχόμενες προθήκες που τηρούν ορθά τις θερμοκρασίες ψύξης και όχι εκτός ψυγείου, ούτε εκτεθειμένο σε σκόνη, έντομα, μικρόβια και περιβαλλοντικούς ρύπους.

Πρέπει να δίνουμε προσοχή στις συνθήκες υγιεινής του προσωπικού και στην καθαριότητα του εξοπλισμού και του χώρου από όπου προμηθευόμαστε τρόφιμα.

Πρέπει να εξετάζουμε προσεκτικά την επισήμανση των προϊόντων και τις ενδεικτικές πινακίδες πώλησης.

Κατά την προμήθεια αμνοεριφίων, σπλάχνων και κρέατος πρέπει να προσεχθούν τα ακόλουθα κριτήρια :

Για όλα τα αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής, η σφραγίδα καταλληλότητας έχει χρώμα τυρκουάζ (λαμπρό κυανούν) και ωοειδές σχήμα.

Τα αμνοερίφια εισαγωγής από τρίτες χώρες φέρουν την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας σε χρώμα καστανό.

Κάθε σφάγιο πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδες και στα δύο ημιμόριά του.

Τα σπλάχνα δεν πρέπει να φέρουν οζίδια και κύστεις, ούτε να παρουσιάζουν μεταβολές του χρωματισμού και να μην είναι εκτεθειμένα στο περιβάλλον.

Επιπλέον, στα κατεψυγμένα, πρέπει να εξετάζεται η ημερομηνία κατάψυξης και λήξης του προϊόντος.

Κατά την προμήθεια νωπών αυγών πρέπει να προσεχθούν τα ακόλουθα κριτήρια :

Εξετάζουμε τις προβλεπόμενες ενδείξεις στη συσκευασία, όπως την ημερομηνία ωοτοκίας, την ημερομηνία συσκευασίας ή ωοσκόπησης και την ημερομηνία λήξης.

Διατηρούμε τα αυγά σε σκιερό και δροσερό χώρο για να συντηρηθούν σωστά.
Κατά την προμήθεια σοκολατένιων αυγών πρέπει να προσεχθούν τα ακόλουθα κριτήρια :

Για την αγορά σοκολατένιων αυγών που προσφέρονται κυρίως σε παιδιά, ισχύουν οι γενικοί κανόνες υγιεινής κατά τη συντήρηση, την έκθεση και τη διάθεση σε σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης τροφίμων.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται από τους γονείς στο περιεχόμενο των σοκολατένιων αυγών, όπως παιχνίδια μικρών διαστάσεων (καθώς μπορεί να προκληθεί πνιγμός σε παιδιά μικρής ηλικίας), στην υποχρεωτική αναγραφή της σύνθεσης (σοκολάτα γάλακτος ή υγείας) και στην ημερομηνία ανάλωσης.



Για τις βαφές των αυγών σημειώνονται τα ακόλουθα κριτήρια :

Οι χρησιμοποιούμενες διακοσμητικές βαφές αυγών να είναι οι επιτρεπόμενες.
Να βάφονται μόνο τα αυγά που έχουν παραμείνει ακέραια κατά το βρασμό.
Να ακολουθούνται οι οδηγίες χρώσης που αναγράφονται στη συσκευασία.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!




Ψηφοφορία Δήμου

Δείτε επίσης

Ψηφοφορία Περιφέρειας